In samenwerking met Podiuminfo presenteert NU.nl wekelijks een overzicht van de om en nabij tien leukste concerten van de week. Hieronder zetten we ze voor je op een rijtje.

Terwijl een regenachtige februari zich doorzet staat het Nederlandse clubcircuit klaar met concerten. Deze week staan veelzijdige acts op het podium die niet in één genre zijn te vatten zoals Holly Herndon, Jeremy Loops, Massive Attack, Grimes en Night Beats.

In samenwerking met Podiuminfo presenteert NU.nl wekelijks een overzicht van de om en nabij tien leukste concerten van de week. Hieronder zetten we ze voor je op een rijtje.

Joe Jackson - 21 februari, De Oosterpoort, Groningen / 25 februari, Concertgebouw De Vereeniging, Nijmegen / 26 februari, Koninklijk Theater Carre, Amsterdam / 27 februari, Koninklijk Theater Carre, Amsterdam

Deze week staat de Britse zanger Joe Jackson weer op verschillende podia in Nederland. Met het brede oeuvre in jazz, blues, pop en elektronische muziek, én het nieuwe album The Fast Forward Tour is een optreden van de muzikale duizendpoot sowieso de moeite. Bijzonder is ook dat hij zijn eigen voorprogramma verzorgt, aolo achter de piano.

Meer informatie Joe Jackson

Marina and the Diamonds - 25 februari, TivoliVredenburg, Utrecht / 26 februari, Paard van Troje, Den Haag

Het was even wachten maar de kleurrijke Marina and the Diamonds staat deze week in Utrecht en Den Haag met haar kick ass show. De optredens hadden eigenlijk in december plaats moeten vinden maar die werden echter uitgesteld.

Meer informatie Marina and the Diamonds

Massive Attack  - 24 februari, Klokgebouw, Eindhoven / 25 februari, Heineken Music Hall, Amsterdam

Nederland lijkt maar geen genoeg te krijgen van de Britse triphopformatie Massive Attack. De band was eerder al succesvol tijdens PITCH. Vorig jaar was het concert in TivoliVredenburg bovendien binnen no-time uitverkocht. Deze week doen ze het gewoon nog een keer, dit keer in een uitverkochte HMH en het bijna uitverkochte Klokgebouw.

Meer informatie Massive Attack

Dream Theater - 22 februari, Koninklijk Theater Carré, Amsterdam / 23 februari, Koninklijk Theater Carré, Amsterdam / 24 februari, Koninklijk Theater Carré, Amsterdam

Met de bijzondere mix van progressieve metal, heavy metal en melodieuze progrock heeft de Amerikaanse groep Dream Theater een vaste schare fans. Deze mensen kunnen maar liefst drie avonden achter elkaar lekker blijven zitten in Carré en het geweld van Dream Theater over zich heen laten komen.

Meer informatie Dream Theater

Holly Herndon - 25 februari, TivoliVredenburg, Utrecht

Muziek met een boodschap vind je deze week bij de Amerikaanse elektronische muzikante Holly Herndon. Niet alleen is de glitchpop van Herndon erg dansbaar maar laat ze ook de gevaren van de informatiesamenleving doorschemeren in haar teksten. Klinkt donker maar wordt verlicht door geweldige visuals.

Meer informatie Holly Herndon

Night Beats - 21 februari, EKKO, Utrecht / 22 februari, Bitterzoet, Amsterdam

Night Beats landt deze week in Nederland vanuit Seattle om hun psychedelische garagercok te brengen in Utrecht en Amsterdam. Met de plaat Who Sold My Generation vers van de pers zal dat niet moeilijk zijn. In Amsterdam krijg je als bonus PINS. In Utrecht doet the Black Cult de support.

Meer informatie Night Beats

The Used - 26 februari, Dynamo, Eindhoven / 27 februari, Dynamo, Eindhoven

Voor post-hardcore en emocore moet je deze week bij Dynamo in Eindhoven zijn! De band The Used geeft een wereldwijd feestje ter gelegenheid van hun 15-jarig bestaan en doen dat met twee avonden per stad. Op dag 1 spelen ze in Eindhoven hun selftitled album integraal. Op dag 2 zetten ze hun tanden in In Love and Death.

Meer informatie The Used

Frank Boeijen  - 24 en 25 februari met Symphonica in Rosso, Ziggo Dome, Amsterdam / 26 februari, Theater de Muzeval, Emmen / 27 en 28 februari met Symphonica in Rosso, Ziggo Dome, Amsterdam

Een bijzondere week voor Frank Boeijen. De zanger staat in een van de grootste zalen van Nederland tijdens Symphonica in Rosso met Marco Borsato. Maar, tussen die grote optredens, is hij ook gewoon te zien in Theater de Muzeval in Emmen. Intiem en groots, de keuze is aan jou.

Meer informatie Frank Boeijen

Jeremy Loops - 23 februari, Melkweg, Amsterdam

De Zuid-Afrikaanse Jeremy Loops wordt tijdens zijn optredens bijgestaan voor de vocalen van rapper Trak maar is verder zelf verantwoordelijk voor de geluiden deze avond. Met zijn gitaar, mondharmonica, ukelele en beatbox is een liveshow van Loops een muzikaal en visueel feestje.

Meer informatie Jeremy Loops

Grimes - 28 februari, Paradiso, Amsterdam

De Canadese Grimes doet van alles: als producer, zangeres, songwriter en kunstenaar bracht ze begin november het langverwachte album uit. Niet voor niks is de show in Paradiso dik uitverkocht en is ze voor PITCH 2016 al geboekt!

Meer informatie Grimes

Dit is natuurlijk maar een (zeer) kleine selectie van het concertaanbod in Nederland. Voor een volledig overzicht kun je terecht bij de concertoverzicht van Podiuminfo.