De kaartverkoop voor Pinkpop begon zaterdagochtend om 10.00 uur. Een uur later waren alle weekendkaarten uitverkocht. "We hebben alle records verbroken."

"De kaartverkoop is nog nooit zo snel gegaan", vertelt organisator Jan Smeets zaterdag.

Dagkaarten zijn nog wel beschikbaar. Daarbij is vooral veel vraag naar kaarten voor de zondag, wanneer Paul McCartney optreedt. Voor elke dag zijn 67.000 kaarten te koop, waarvan 40.000 weekendkaarten. Kaarten zijn te koop via de website van Ticketmaster, maar ook via de winkels van Primera en ruim twintig andere voorverkoopadressen verspreid over het land. Op veel plekken stonden lange rijen.

Smeets vertelt aan NU.nl dat hij verwacht dat mensen in plaats van de weekendkaarten nu voor losse kaarten voor de drie dagen gaan. "De zondag is het populairst, gevolgd door de vrijdag en de zaterdag."

Dat Paul McCartney ging optreden op Pinkpop werd maandag bekend, eerder was er al een mondelinge toezegging. "Ik hou van het publiek op festivals en ben dan ook van plan om Pinkpop met een groot feest af te sluiten", vertelde McCartney in een persbericht van de festivalorganisatie.

Line-up

Op vrijdag staan onder meer de Red Hot Chili Peppers, De Staat, Major Lazer, James Bay en The Common Linnets op het programma. Het rockduo Storsky mag dan het festival openen. Het duo won de Limburgse bandwedstrijd Nu of Nooit en krijgt daarom de eer.

Op zaterdag treden Rammstein en Lucas Hamming onder andere op. Ook Nothing But Thieves en Matt Simons staan dan op het podium staan. Robin Schultz, Skillet en James Morrison zijn ook bevestigd.

Het driedaagse muziekfestival vindt plaats van vrijdag 10 juni tot en met 12 juni in het Limburgse Landgraaf. Het is dit jaar de 47e editie van Pinkpop.