De chef van de politiebond in Miami is niet blij met de komst van Beyoncé naar zijn stad. De zangeres sympathiseerde volgens hem tijdens haar optreden in de Super Bowl-finale met de gewelddadige groep Black Panthers.

"Het feit dat Beyoncé Amerikanen uit elkaar wil drijven door de Black Panthers te promoten en een anti-politieboodschap te verspreiden, laat zien dat ze weinig respect heeft voor de politie", schrijft Javier Ortiz.

Hij ziet haar Super Bowl-outfit die naar de symboliek van de zwarte nationaalsocialistische groep verwijst en de inhoud van haar politieke nummer Formation als het bewijs van het vermeende dubieuze gedachtegoed van de popster. Beyoncé geeft binnenkort een concert in de stad.

Kritiek

"Ik zag per ongeluk de video van Formation waarin de mobiele eenheid zich overgeeft met hun handen omhoog, refererend naar het "Hands up, don't shoot"-thema van de Black Lives Matter-beweging die werd geïnspireerd door de dood van Michael Brown in Ferguson", schrijft Ortiz in zijn betoog waarin hij stelt dat de kritiek op de politie van de zangeres en de demonstranten onterecht is.

"Ik daag Beyoncé uit om het rapport te lezen over zijn dood. 'Hands up, don't shoot' is gebaseerd op leugens." Ortiz spreekt zijn hoop uit dat andere politieorganisaties in het land ook de concerten van Beyoncé gaan boycotten.

De zangeres is niet de eerste beroemdheid die wordt geboycot door de politie, eerder werd ook The Hateful Eight, van regisseur Quentin Tarantino, geboycot. De politie van New York liet destijds weten de film niet te bezoeken en riep anderen op hetzelfde te doen.