1989 van Taylor Swift is maandagavond (lokale tijd) verkozen tot "Album van het jaar" bij de Grammy Awards in Los Angeles. Kendrick Lamar, die voor elf Grammy's was genomineerd, won er uiteindelijk vijf.

Swift leek in haar bedankspeech te wijzen op een tekst uit een nieuw nummer van Kanye West. In Famous rapt de echtgenoot van Kim Kardashian dat hij verantwoordelijk is voor Swifts bekendheid: "Ik heb het gevoel dat Taylor en ik misschien wel seks gaan hebben. Ik heb die bitch beroemd gemaakt."

In haar bedankspeech zei Swift dat er "altijd mensen zullen zijn die zeggen dat zij verantwoordelijk zijn voor iemands bekendheid". 

Video: Taylor Swift haalt uit naar Kanye West tijdens de Grammy's

Lamar was de eerste die tijdens de liveshow van de 58e uitreiking van de Grammy's een gouden grammofoon in ontvangst mocht nemen. De rapper kreeg de Grammy voor zijn album To Pimp A Butterfly in de categorie Beste rapalbum. Hij kreeg de prijs in het Staples Center uit handen van rapveteraan Ice Cube.

Thinking Out Loud van Ed Sheeran werd bekroond met de titel "Liedje van het jaar 2015". De Britse zanger maakte het nummer samen met Amy Wadge. Eerder op de avond viel het nummer ook al in de prijzen in de categorie Beste solo-act pop.

Uptown Funk van Bruno Mars en Mark Ronson is verkozen tot "Beste plaat van het jaar 2015".  De Grammy's worden gezien als de belangrijkste muziekprijzen ter wereld.

De prijs van 'Liedje van het jaar' gaat naar de schrijver van een liedje (tekst en melodie), terwijl de titel 'Beste plaat van het jaar' wordt uitgereikt aan iedereen die bij de opname van een nummer betrokken is. 

Alabama Shakes

De Alabama Shakes kregen een Grammy voor het Beste rock optreden. Chris Stapleton ontving een Grammy voor zijn album Traveller in de categorie Beste country album.

De muziek in de Amerikaanse musical Hamilton werd geprezen met een in de categorie Beste musicalalbum. De zangeres Meghan Trainor mag zich beste nieuwkomer noemen.

Eerbetoon

Swift opende de avond met haar nummer Out Of The Woods. Daarna was het de beurt aan The Weekend, Ellie Goulding, Justin Bieber en Kendrick Lamar. Het optreden van Adele leverde een staande ovatie op in de zaal, maar op sociale media klaagden veel mensen over problemen met het geluid. De Britse zangeres is niet genomineerd, omdat haar album 25 in november uitkwam.

Lady Gaga bracht een muzikaal eerbetoon aan de Britse zanger David Bowie, die begin dit jaar op 69-jarige leeftijd overleed. Ook werden Lionel Richie en de 25-voudige Grammy-winnaar Stevie Wonder in het zonnetje gezet en werd de dit jaar overleden Glenn Frey van The Eagles herdacht. Verschillende grote artiesten treden op tijdens de prijsuitreiking. 

Metropole Orkest

Voor het begin van de live-uitzending werden al heel wat muziekprijzen in andere categorieën uitgedeeld. Zo sleepte Swift de eerste Grammy Award van de avond in de wacht. De zangeres kreeg de muziekprijs voor haar album 1989 in de categorie Best Pop Vocal Album. Kendrick Lamar ontving een Grammy voor zijn nummer Alright in de categorie Beste rapoptreden. 

Het Metropole Orkest won een prestigieuze Grammy Award voor het album Sylvia dat ze samen maakten met de Amerikaanse band Snarky Puppy.