James Jagger heeft een rol te pakken in de nieuwe HBO-serie Vinyl. Hierdoor heeft de zoon van Mick Jagger momenteel geen tijd meer voor zijn eigen band Turbogeist.

"We hebben even een pauze ingelast. De groep bleek nogal moeilijk te combineren met de opnames van Vinyl. Misschien doen we in maart nog een soort reünie. Nu wil ik vooral mijn acteermessen slijpen", zegt Jagger in gesprek met Knaack Focus.

Jagger speelt in Vinyl een punker. De nieuwe serie werd door zijn vader Mick en regisseur Martin Scorsese exclusief voor HBO gemaakt. 

Vreemde bands

James Jagger werd door zijn rol in de serie weliswaar van zijn band gescheiden, maar kreeg ook nieuwe muzikale opdrachten. Zo mocht hij meerdere nummers maken die in de serie te horen zijn.

"Ik heb veel muziek ingediend voor het eerste seizoen. Ik wist niet goed wat ze verlangden, of waar de songs voor zouden dienen. Dus ben ik gewoon wat beginnen te schrijven, op maat van die tijd. Muziek die in de tijd van de punkrock gangbaar was. Zo ben ik op allerlei vreemde bands uit New York en Detroit gestoten. Dáár gebeurden de interessante dingen."