Demi Lovato, John Legend, Meghan Trainor en Luke Bryan brengen tijdens de uitreiking van de Grammy Awards een eerbetoon aan viervoudig Grammy-winnaar Lionel Richie.

Het viertal neemt het publiek volgende week maandag tijdens de ceremonie mee op een muzikale reis, kondigde de organisatie van de muziekprijzen dinsdag aan. Lionel Richie zingt zelf ook een van zijn eigen klassiekers mee.

Bryan, Lovato and Trainor maken dit jaar hun debuut op het podium van de Grammy's. John Legend maakt kans op vier awards. Trainor is genomineerd in de categorie beste nieuwe artiest.

Eerder maakte de organisatie bekend dat Adele komt optreden, net als de meervoudig genomineerde rapper Kendrick Lamar. Andere optredens worden verzorgd door countrygroep Little Big Town en de Canadese zanger The Weeknd.

Duet

De Britse singer-songwriter Ellie Goulding zingt tijdens de uitreiking van de Grammy's een duet met R&B-zangeres Andra Day. Ook countrysterren Carrie Underwood en Sam Hunt en Tori Kelly en James Bay zingen duetten tijdens de show.

De Grammy's worden maandag 15 februari voor de 58e keer uitgereikt in het Staples Center in Los Angeles.