Voormalig farmaceutisch topman Martin Shkreli is aangeklaagd door een kunstenaar uit New York, die beweert dat zijn kunstwerk zonder toestemming is gebruikt voor de cover van het exclusieve album van Wu-Tang Clan.

Mocht de rechter hem gelijk geven, dan moet Shkreli mogelijk een schadevergoeding betalen, aldus Reuters dinsdag.

Kunstenaar Jason Koza had toestemming gegeven voor het gebruiken van zijn werken voor een website van Wu-Tang Clan, maar niet voor een plaat. Waarom Shkreli aansprakelijk gesteld wordt, is niet duidelijk. "Volgens de wet is het niet noodzakelijk dat Shkreli niet wist dat de cover illegaal gebruikt is."

In december werd bekend dat Shkreli het album, dat aanvankelijk 88 jaar lang alleen door de koper beluisterd mocht worden, had gekocht voor 2 miljoen dollar. Shkreli vertelde al eens eerder in een interview dat hij niet van plan was om het album te beluisteren. Door gewijzigde regels mogen de nummers nu wel verspreid worden, mits er niet aan verdiend kan worden. 

Kritiek

Leden van de Wu-Tang Clan maakten Shkreli zwart in de media toen ze erachter kwamen dat de zakenman bekend was geworden door het verhogen van de prijs van een anti-infectiemedicijn met 5.000 procent.