Armin van Buuren en Hardwell behoren tot de grote kanshebbers bij de jaarlijkse uitreiking van de International Dance Music Awards (IDMA). 

De internationale danceprijzen worden in maart uitgereikt tijdens de Winter Music Conference in het Amerikaanse Miami Beach.

Armin van Buuren heeft dit jaar veertien nominaties op zijn naam staan in twaalf verschillende categorieën, waaronder best producer, best global dj en best full-length studio recording.

Hardwell is genomineerd voor twaalf IDMA's, waaronder best global dj. In deze categorie staan nog meer Nederlanders, zoals Martin Garrix, Oliver Heldens en Tiësto. Ze nemen het op tegen Avicii, Calvin Harris, Carl Cox en Diplo.

Jaap Reesema

Opvallend in de rij genomineerden is tweemaal de naam van Jake Reese, een alias van de Nederlandse zanger Jaap Reesema. Hij is te horen op Hardwells genomineerde track Mad World.

Het nummer is een kanshebber in de categorie Best Electro/progressive house track, maar Reesema is ook een kanshebber in de categorie best featured vocalist perfomance, waarin hij het opneemt tegen Justin Bieber (Where Are Ü Now), Mr. Probz (Another You) en Sia (Déjà Vu).

In navolging van het succes van Mad World hebben Hardwell en Jake Reese een tweede track samen gemaakt. Dit nummer Run Wild komt op 4 maart uit.

Best Trance DJ

Armin van Buuren won vorig jaar een IMDA voor Best Trance DJ en kreeg een prijs voor zijn plaat Together (In A State of Trance), die werd uitgeroepen tot beste trance nummer.

Hardwell won vorig jaar vijf IDMA's. Stemmen op de IDMA's kan tot en met 2 maart. De uitslag wordt maandag 21 maart bekendgemaakt.