De band Metallica zal volgens frontman James Hetfield nooit tijdens de halftime show van de Super Bowl spelen. 

"We zijn geen gevarieerde show, we zijn geen pop, we zijn niet sprankelend. En dat is schijnbaar wel nodig om zo'n show te mogen doen", zegt Hetfield. 

De 52-jarige zanger vindt het echter niet erg dat ze nooit zijn gevraagd voor de veelbekeken show, vertelt hij in een interview met AP.  "Ik heb het gevoel dat onze kans is verkeken."

Zondagavond speelt Coldplay de halftime show tijdens de Super Bowl. Er zijn daarnaast gastoptredens van onder meer Beyoncé, Lady Gaga en Bruno Mars.

Omdat Metallica op dit moment niet aan het touren is, maakt Hetfield grapjes over hun speellijst. "We gaan covers spelen, nee grapje. Coldplay-liedjes dan. Nee zelfs dat gaan we niet doen." 

Overlijden

In het interview spreekt Hetfield ook over het recente overlijden van collega-muzikanten de laatste tijd, zoals David Bowie, Glenn Frey en vorige week nog Maurice White. "Het is altijd triest wanneer muzikale broers overlijden."

"Ze overlijden aan een natuurlijke oorzaak, ouderdom. Dat is beter dan te horen van een Kurt Cobain of een Layne Staley, waar iets ertoe heeft geleid dat ze zichzelf van hun leven beroven", aldus Hetfield. 

De dood eind vorig jaar van Motörhead-oprichter Ian 'Lemmy' Kilmister had vooral veel impact op de zanger. "Hij heeft in zijn eentje Metallica geïnspireerd om Metallica te zijn. Zijn overlijden was zwaar voor mij. Het feit dat hij het leven leidde dat hij wilde leiden en overleed terwijl hij daarmee bezig was, dat is het belangrijkste."