Stone Temple Pilots is op zoek naar een nieuwe frontman. Iedereen die interesse heeft in een plek in de rockband, mag auditie doen.

"We hebben al veel getalenteerde zangers gehoord, maar we willen iedereen de kans geven deel uit te maken van deze band”, schrijven Eric Kretz en de broers Dean en Robert DeLeo op de website van Stone Temple Pilots.

"Als je denkt dat je hebt wat nodig is om frontman van deze band te kunnen zijn, samen met ons de studio in wil en met deze band wil touren, dan horen we graag van je.”

Potentiële zangers kunnen auditie doen via de website van de Amerikaanse band. Daarop staan instrumentale versies van een aantal nummers. Auditanten moeten die inzingen en solliciteren zo naar de functie van frontman.

Linkin Park

De laatste jaren stonden Kretz en de broers DeLeo op het podium met Chester Bennington, bekend van Linkin Park. Hij liet in november weten uit Stone Temple Pilots te stappen, zodat hij zich weer op Linkin Park kan richten.

Bennington nam in 2013 de plaats van Scott Weiland in. Hij kreeg onenigheid met de band, waarna de overgebleven leden besloten met een andere frontman te gaan touren. Weiland stierf in december, waarschijnlijk aan een overdosis.

Plaats

Hoewel Kretz en de broers DeLeo al jaren niet meer met Weiland optraden, benadrukken ze dat niemand ooit zijn plaats in kan nemen. "Dat was ook nooit de bedoeling.”