Down-frontman Phil Anselmo wil dat zijn band doorgaat zonder hem. Hij voelt zich schuldig door alle media-aandacht die hij heeft veroorzaakt door zijn Hitlergroet tijdens een optreden, meldt hij op zijn website.

Woensdag werd bekend dat het Nederlandse metalfestival Fortarock Down niet meer wilde ontvangen. De organisatie wilde zo duidelijk maken ''dat er geen ruimte is voor racisme of fascisme op Fortarock.''

"De bandleden voelen nu de consequenties van mijn gedrag en ik wil publiekelijk hier mijn excuses voor aanbieden", aldus Anselmo. "Nooit in mijn hele leven wilde ik hen meeslepen, en ik heb ze voorgesteld om door te gaan zonder mij."

Anselmo noemt teveel drinken en dingen zeggen waar hij spijt van krijgt, zijn grootste zwaktes. "Ik ga hier iets aan doen. Ik walg van mijn eigen acties."

Hitlergroet

Down-frontman Phil Anselmo bracht vorige week de Hitlergroet tijdens een optreden in de Verenigde Staten. Ook riep hij ''White Power''. Anselmo, die zanger was van de band Pantera, bood eerder ook al via zijn eigen website zijn excuses aan. Hij claimt dat het een misplaatste grap was over witte wijn.

Video: bekijk de Hitlergroet van Phil Anselmo

Down-frontman Phil Anselmo brengt Hitlergroet
Down-frontman Phil Anselmo brengt Hitlergroet