De Nederlandse zanger Dotan is bezig met het opnemen van een nieuw album in IJsland.

Tijdens zijn tocht door het land kwam hij de IJslandse zangeres Björk tegen, dat zegt hij dinsdagnacht in het Radio 1-programma Nog steeds wakker.

"Ik probeer ergens heen te gaan waar geen telefoonverbinding is en niemand mij kan storen. Je kunt daar één zijn met de natuur. Het is mogelijk een half uur te rijden zonder iemand tegen te komen, ik geniet van de anonimiteit", zegt de zanger.

"Daar ben ik de komende tijd het meest te vinden. Als je daar om je heen kijkt raak je zo geinspireerd. Alles is heel erg filmisch, dat heeft veel te maken met het landschap."

'Circus'

In het radioprogramma meldt de zanger dat hij niet per se een nieuwe nummer één hit wilt: "Als ik over twee jaar weer in kleine clubs of theaters sta, ben ik net zo happy. Het is leuk om het hele circus mee te maken, maar als je realistisch bent kun je niet altijd aan de top staan. Het is niet mijn doel om op nummer 1 te komen. Ik wil gewoon muziek maken die ik mooi vind."

De zanger ging al eerder naar IJsland toe, om achtergrondbeelden te maken voor zijn concert in de Ziggo Dome.

100% NL Award

Dotan ontving dinsdagavond nog een 100% NL Award voor Hit van het Jaar, voor zijn lied Hungry.

Het debuutalbum van Dotan, 7 Layers, verscheen in januari 2014. Eind december 2015 trad de Nederlandse zanger nog op in een uitverkochte Ziggo Dome.