Anouk heeft winnares Maan na de finale van The Voice of Holland niet bewust genegeerd. De zangeres wilde zich niet mengen in de feestvreugde op het podium.

Dat vertelt ze dinsdag in het ochtendprogramma van Mattie & Wietze op Q-music.

"Ik was het helemaal niet vergeten. Het is zo stom dat er een heel ding wordt gemaakt om iets wat het niet is", aldus Anouk, die Maan liever achter de schermen wilde feliciteren. "Ik had gewoon niet de behoefte om tussen haar familie te lopen dringen."

Uiteindelijk liepen Anouk en Maan elkaar alsnog mis omdat de winnares eerst nog volledig in beslag werd genomen door de media. "Ik heb daar drie kwartier, een uur gezeten. Ik ben op een gegeven moment maar naar huis gegaan."

Maandag vertelde Maan nog dat ze het jammer vond dat de zangeres haar niet feliciteerde. "Op het eind van de show stond ik te dansen met de coaches en Wendy en Martijn. Anouk was de enige die bleef zitten en daarna ging ze meteen weg."

Gemengde gevoelens

Anouk kijkt met gemengde gevoelens terug op haar eerste seizoen als coach in The Voice.

Vooral de negativiteit in de media viel haar zwaar. "Ik heb nog nooit zoveel negatieve media meegemaakt in zo'n korte tijd. Dat is best heftig. Ik denk dat het alleen maar mee kan vallen nu."

Video: Maan wint The Voice of Holland

Maan wint The Voice of Holland
Maan wint The Voice of Holland