In samenwerking met Festivalinfo presenteert NU.nl wekelijks een overzicht van de om en nabij tien leukste concerten van de week. Hieronder zetten we ze op een rijtje.

Terwijl een regenachtige februari begint staat het Nederlandse clubcircuit klaar met een fijne concerten om goed de winter door te komen. Van hard feesten met Orgaanklap tot liefdesliedjes met Joshua Radin en van Aurora tot Daughter: laat je opwarmen door de beste muziek! Verder deze week: Blue Crime, Foals, Michael Prins, Rhodes en Steven Wilson.

Joshua Radin

6 februari, Stadsschouwburg Nijmegen, Nijmegen

7 februari, De Oosterpoort, Groningen

8 februari, TivoliVredenburg, Utrecht

Liefde heeft de Amerikaanse singer-songwriter veel geluk gebracht. In zijn carrière dan vooral. Zijn akoestische liefdesliedjes zijn in meer dan 150 films, reclames en series gebruikt en hij mocht zelfs komen spelen op de bruiloft van Ellen Degeneres. Deze week met drie shows in Nederland.

Meer informatie Joshua Radin

Blue Crime

2 februari, Melkweg, Amsterdam

13 februari, Mezz, Breda

Misschien wordt 2016 wel het jaar voor Blue Crime. Na een optreden op Eurosonic/Noorderslag staat de band deze week in de Melkweg met de EP TYR vol psychedelische moonpop. Deze act ga je aankomende festivalzomer nog vast tegenkomen.

Meer informatie Blue Crime

Daughter

1 februari, Paradiso, Amsterdam

Fans lijken maar geen genoeg te krijgen van het nieuwe album van het Londense Daughter. Not To Disappear klinkt nog extremer, duisterder, allemaal gepaard met de fragiele fluisterstem van zangeres Elena. Dat kan niet anders dan een intens concert worden.

Meer informatie concert Daughter

Michael Prins

5 februari, Stadstheater Zoetermeer, Zoetermeer

6 februari, Cultura, Ede

18 februari, Wilminktheater, Enschede

19 februari, Muziekgebouw Frits Philips Eindhoven, Eindhoven

De Haarlemse singer-songwriter Michael Prins is alweer aan zijn tweede album toe. Met 'A Dreamer's Dream Is Forever To Be Yours' bewijst hij een vakman te zijn op gebied van songwriting. In februari is hij op verschillende plekken in Nederland te vinden, waaronder deze week in Zoetermeer en Ede.

Meer informatie Michael Prins

Aurora - 4 februari, TivoliVredenburg, Utrecht

Ze blijft de zalen uitverkopen, deze jonge elektropopzangeres. Live is Aurora misschien nog wel sterker dan op een plaat. De hit Running With The Wolves voert ze akoestisch prachtig op, met een loepzuivere stem. Ben je er niet bij in Utrecht deze week? In maart staat de zangeres ook in Paradiso.

Meer informatie concert Aurora

Foals - 4 februari, Heineken Music Hall, Amsterdam

Foals is zo'n band waarbij het kwartje pas echt valt als je ze live aan het werk hebt gezien. Het vierde album van de band werd alom geprezen en vorig jaar sloten ze Down The Rabbit Hole af en ging het helemaal los in de Melkweg. Het werd daarom tijd voor een grotere zaal. Die werd gevonden in de Heineken Music Hall.

Meer informatie concert Foals

Rhodes

1 februari, TivoliVredenburg, Utrecht

2 februari, People's Place, Amsterdam

5 februari, Doornroosje, Nijmegen

Na support act te zijn geweest voor Hozier en Sam Smith is de Engelse singer-songwriter deze week solo te vinden in Nederlandse poppodia. En terecht want zijn dromerige stemgeluid en debuutalbum Wishes zijn te goed om alleen het voorprogramma te zijn.

Meer informatie Rhodes

Steven Wilson

3 februari, 013, Tilburg

4 februari, De Oosterpoort, Groningen

Meer dan 30 platen op zak en nog eens een heel goed album uitbrengen. Multi-instrumentalist Steven Wilson deed het vorig jaar met 'Hand. Cannot. Erase'. Dit was de perfecte aanleiding om hem naar 013 en De Oosterpoort te halen.

Meer informatie Steven Wilson

The Tallest Man On Earth

31 januari, De Oosterpoort, Groningen

1 februari, Koninklijk Theater Carre, Amsterdam

The Tallest Man On Earth is niet echt de grootste man ter wereld maar de Zweedse singer-songwriter Kristian Matsson. Deze week staat de door Bob Dylan beinvloedde folk-muzikant in Groningen en in Amsterdam en speelt hij met een band onder meer zijn vierde album Dark Bird Is Home.

Meer informatie The Tallest Man On Earth

Orgaanklap

5 februari, So What!, Gouda

6 februari, Sugarfactory, Amsterdam

12 februari, dB's, Utrecht

Ze zijn chaotisch, hilarisch en laten je flabbergasted achter. Sinds het debuut in 2014 is Orgaanklap de krankzinnige belichaming van punk in Nederland. Deze week gaan ze onvermoeibaar verder deze krankzinnigheid te verspreiden door Nederland.

Meer informatie Orgaanklap

Voor een volledig overzicht kun je terecht bij de festivaloverzicht van Festivalinfo.