Controversiële aidspil-eigenaar wil album Wu-Tang Clan misschien vernietigen

De controversiële aidspil-eigenaar Martin Shkreli die het exclusieve Wu-Tang Clan album heeft gekocht, zegt dat hij erover nadenkt om het album te vernietigen, meldt Vice.

Shkreli twijfelt over wat hij moet doen met het album dat hij gekocht heeft voor 2 miljoen dollar, nadat leden van de Wu-Tang Clan hem zwart hebben gemaakt in de media.

"Shkreli twijfelt tussen het vernietigen van het album en het album ergens plaatsen waar mensen het pas kunnen beluisteren nadat ze een spirituele zoektocht hebben ondergaan", aldus Vice.

In december werd bekend dat Shkreli het album dat aanvankelijk 88 jaar lang alleen door de koper beluisterd mocht worden, had gekocht voor 2 miljoen dollar.

Kritiek

Leden van de Wu-Tang Clan maakten hem daarna zwart in de media, nadat ze erachter kwamen dat de zakenman bekend was geworden door het verhogen van de prijs van een aidspil met 5000 procent. 

Het album mocht onder eerder bedachte voorwaarden 88 jaar lang alleen door de eigenaar beluisterd worden, maar door gewijzigde regels mogen de nummers nu wel verspreid worden, mits er niet aan verdiend kan worden.

Lees meer over:
Tip de redactie