In samenwerking met Festivalinfo presenteert NU.nl wekelijks een overzicht van de om en nabij tien leukste concerten van de week.

Volgens velen zijn de eerste weken van januari de meest depressieve van het jaar. Gelukkig is er in het clubcircuit meer dan genoeg te zien dat de moeite waard is.

Zo zijn er grote tours van STUFF. en together PANGEA, is er hiphop van The Game en zijn er optredens van Tame Impala, Ellie Goulding en Hozer.

STUFF.

28 januari, Merleyn, Nijmegen

29 januari, Grand Theatre, Groningen

31 januari, Melkweg, Amsterdam

11 februari, Paradiso, Amsterdam

12 februari, Rotown, Rotterdam

27 februari, EKKO, Utrecht

Ook wel de Vlaamse revelatie genoemd, dit vijfkoppige collectief uit Antwerpen en Gent werd vooral bekend door jamsessies maar brengen hun cross-over van hiphop, jazz, funk en electronica aankomende weken naar Nederland.

Meer informatie STUFF. 

Echo & The Bunnymen

29 januari, Metropool, Hengelo

30 januari, 013, Tilburg

31 januari, Muziekgieterij, Maastricht

Sinds de geboorte  van Echo & the Bunnymen in 1978 heeft de band verschillende formaties en tragedies doorstaan, van het verlaten van frontman Ian McCulloch tot het overlijden van drummer De Freitas. Nu, zo'n tien albums later, staat de formatie o.a. in 013 deze week.

Meer informatie Echo & The Bunnymen

Hozier - 25 januari, HMH, Amsterdam

De uitverkochte shows van Hozier in Carré en Paradiso lieten al zien dat de artiest een zaal plat krijgt met zijn indringende stemgeluid en gouden debuutplaat 'Hozier'. Deze week staat hij in de HMH, met in het voorprogramma Rhodes en als aftershow Son Mieux.

Meer informatie Hozier

Broeder Dieleman

28 januari, Tolhuistuin, Amsterdam

29 januari (19:30), EKKO, Utrecht

29 januari (21:00), EKKO, Utrecht

Broeder Dieleman is een verhalenverteller pur sang en kijkt ook op zijn nieuwe album 'Uut de bron' verder dan het liedje. Met dit nieuwe materiaal, wat hij zelf beschrijft als een geluidsdocumentaire, staat Dieleman deze week in uitverkochte zalen in Amsterdam en Utrecht.

Meer informatie Broeder Dieleman

together PANGEA

28 januari, Vera, Groningen

29 januari, Metropool, Hengelo

30 januari, Effenaar, Eindhoven

31 januari, Rotown, Rotterdam

1 februari, Sugarfactory, Amsterdam

2 februari, EKKO, Utrecht

De rammelpunkrock van het trio together PANGEA uit Los Angeles is eigenlijk kleine podia al ontstegen maar ze houden nou eenmaal van het spelen van kleine shows.

Meer informatie together PANGEA

The Game

27 januari, Melkweg, Amsterdam

28 januari, Melkweg, Amsterdam

1 februari, Annabel, Rotterdam

3 februari, Annebel, Rotterdam

Het is alweer tien jaar geleden dat de wereld kennis maakte met The Game en zijn plaat 'The Documentary'. In oktober was het dus tijd voor een jubileumalbum, simpelweg 'The Documentary 2' en nummer 2,5! Deze week brengt hij een harde dosis Westcoast met zich mee in uitverkochte zalen Melkweg en Annabel.

Meer informatie The Game

Taksim Trio

24 januari, RASA, Utrecht

27 januari, De Oosterpoort, Groningen

28 januari, Theaters Tilburg, Tilburg

29 januari, Muziekgebouw Frits Philips Eindhoven, Eindhoven

Volksmuziek mag ook wel eens voorkomen op dit lijstje en deze week staat een dynamisch trio op de Nederlandse planken. Het Turkse Taksim Trio, inclusief klarinet grootheid Husnu Senlendirici, maken een mix van Turkse klassieke music en volksmuziek en gaan daarmee de hele wereld over.

Meer informatie Taksim Trio

Tame Impala

29 januari, HMH, Amsterdam

Het ging vorig jaar al heel goed met Tame Impala. Het nieuwe album werd geprezen en er volgde een magisch optreden op Lowlands. De mensen die het meemaakten wilden meer, de mensen die het gemist hebben willen deze week het concert in de HMH niet missen.

Meer informatie Tame Impala

Jagwar Ma - 28 januari, Rotown, Rotterdam

R&B en West Coast-pop gaan hand in hand met elektronische dub en techno, zo bewijst het Australische Jagwar Ma. Eerder stond de act al op het Rotterdamse festival Metropolis en Lowlands waar de tent zo goed als afgebroken werd.

Meer informatie Jagwar Ma

Ellie Goulding - 26 januari, Ziggo Dome

Ellie Goulding maakt dansbare synthpop. Dit in combinatie met haar hoge stem maakt van elk Goulding nummer een potentiële hit. De Britse dive staat deze week in Ziggo Dome met het nieuwe album Delirium.

Meer informatie Ellie Goulding

Voor een volledig overzicht kun je terecht bij de festivaloverzicht van Festivalinfo.