Marco Borsato naar festivals Appelpop en Zand

Marco Borsato treedt op tijdens het festival Appelpop op 9 en 10 september. Ook staat hij dit jaar op het podium van Strandfestival Zand.

Appelpop beleeft dit jaar zijn 25-jarig jubileum. De organisatie liet vorig jaar weten daar naar uit te kijken. "Wat ooit begon op een plein waar vooral lokale bandjes optraden, is inmiddels uitgegroeid tot het grootste gratis festival in zijn soort. Zeker iets om trots op te zijn."

Borsato is de eerste act die door Appelpop bekend is gemaakt.

Zand

Borsato staat dit jaar ook voor het eerst op het podium van Strandfestival Zand. Jeroen van Koningsbrugge, die het festival in Almere presenteert met Lieke van Lexmond, wist Borsato te overtuigen. "Hij moest z’n vakantieplannen wel wat aanpassen, maar dat is het zeker waard."

"Ik heb Marco tijdens de Symphonica in Rosso-reeks in de Ziggo Dome uitgelegd hoe leuk dit festival is", zegt Van Koningsbrugge.

Zin

Borsato kijkt al uit naar zijn optreden op 27 augustus. "Zand, zee, zon en zin in zingen! Alles wat deze zomer de moeite waard maakt, wordt verenigd op Strandfestival Zand! Ik heb er ongelofelijk veel zin in."

Naast Borsato maakt ook Typhoon zijn debuut op Strandfestival Zand. Guus Meeuwis is ook weer van de partij, hij miste slechts twee van de negen edities. De organisatie van het festival maakt in een later stadium nog meer namen bekend.

Lees meer over:
Tip de redactie