Zayn Malik wilde nooit in One Direction

Zayn Malik zegt dat hij nooit in de band One Direction heeft willen zingen. Toen de kans kwam tijdens zijn deelname aan de Britse X Factor wist hij wel dat de groep hem verder kon helpen met zijn carrière.

"Eerlijk gezegd heb ik altijd al weg willen gaan. Zelfs al in het eerste jaar", vertelt de 23-jarige zanger tegen Zane Lowe op Beats 1 Radio.

Malik gaf de band een kans toen het op zijn pad kwam. "Het was daar op dat moment (tijdens deelname X Factor, red.). Toen besloot ik dat ik het moest doen."

Als hoofdreden om uit de groep te stappen noemt hij dat hij niet zelf mocht meeschrijven aan de nieuwe muziek van One Direction. "Ik was altijd aan het schrijven en nummers aan het bedenken, zelfs toen ik in de groep zat."

Volgens Malik wisten de andere leden van One Direction dat de groep niet helemaal zijn ding was. "Alleen ze wilden mij overduidelijk niet laten gaan. Op dat moment had ik alleen al besloten dat ik weg moest."

Het is inmiddels bijna een jaar geleden dat de zanger uit de populaire jongensgroep stapte. Deze week komt de zanger met zijn eerste solonummer: Pillowtalk.

Lees meer over:
Tip de redactie