Red Hot Chili Peppers spelen op benefietavond presidentskandidaat

De Red Hot Chili Peppers spelen 5 februari in Los Angeles op een benefietavond voor presidentskandiaat Bernie Sanders. De band steunt de democraat in zijn strijd om de presidentsverkiezingen in 2016.

"We zijn verheugd om volgende week een concert te houden voor Bernie Sanders. Het voelt goed om iemand te steunen waar ik in geloof", schrijft Flea op zijn Facebookpagina.

Volgens de bassist hadden de Red Hot Chili Peppers aangeboden om te betalen voor de huur van het theater, alleen Sanders weigerde dat. Flea schrijft dat de presidentskandidaat alleen kleine donaties van individuen accepteert. "Elke andere politici zou gretig elke cent pakken die hij kan krijgen. Dit is een man met integriteit", jubelt de groep verder over Sanders.

De groep is niet de enige artiest die openlijk hun steun uitspreekt voor de democraat. Ook Vampire Weekend, Killer Mike en Foster the People staan achter de kandidaat.

De groep werkt op dit moment aan hun elfde studioalbum. Na het benefietconcert zullen ze een korte tour houden door de Verenigde Staten en Europa.

Lees meer over:
Tip de redactie