All Saints maakt definitief comeback

De meidengroep All Saints komt weer bij elkaar. Volgende maand op 26 februari verschijnt hun eerste single One Strike en op 8 april volgt hun vierde studioalbum Red Flag.

De meidengroep maakte de comeback woensdag officieel bekend. In januari gingen al geruchten dat de groep weer bij elkaar zou komen.

Het is volgens Daily Mail een gevolg van de scheiding van Nicole Appleton en Oasis-zanger Liam Gallagher. "Ik schrijf wat in mijn gedachten opkomt", zegt Shaznay Lewis. "De teksten zijn op waarheid gebaseerd. Nicole heeft in deze tijd veel meegemaakt. Zij zat vooraan in mijn gedachten, want dat was het zwaarste wat er gebeurde."

Scheiding

Appleton, die met Gallagher een zoon heeft, voegt daaraan toe: "We spraken uren en uren met elkaar aan de telefoon." Haar zus Natalie Appleton: ''Ik hoorde het nummer voor het eerst in de auto. Ik kon niet stoppen met huilen, want het drong zo goed tot me door waar het over gaat."

De twee muzikanten gingen in 2013 uit elkaar toen bleek dat Gallagher een baby bij een Amerikaanse journaliste had verwekt. Het laatste studioalbum van All Saints dateert uit 2006.

In 2010 verscheen nog een compilatiealbum. De band trad in 2014 een paar keer op met de Backstreet Boys en op een paar festivals. ''We hebben onszelf niets opgelegd", licht Natalie Appleton toe. Deze comeback komt op een goed moment in ons leven. Ik heb de meiden gemist. Het maakt ons blij. Als je kunt werken met je vriendinnen, waarom niet? We vermaken ons opperbest en ik besteed meer tijd aan lachen en plezier maken dan aan werken."

Beluister Never Ever van All Saints:

Lees meer over:

Facebook & Twitter

Facebook & Twitter
Volg het nieuws van NU.nl/Entertainment ook op Facebook en Twitter
Tip de redactie