Johnny de Mol zegt altijd tegen zichzelf dat hij met mate zal drinken tijdens feestjes, maar de ervaring leert dat dat nooit lukt. Toch gaat hij het weer proberen tijdens het evenement Vrienden van Amstel Live.

"Gelukkig kan ik het in de hand kan houden", vertelt de 37-jarige presentator in gesprek met NU.nl. "Maar terwijl ik dat nu zeg, begin ik al te glimlachen. Dat gaat mij nooit lukken."

"Weet je wat: ik ga gewoon lekker genieten. Ik ga lekker weer eens op zoek naar mijn eigen grens!"

Johnny de Mol presenteert dit jaar het muziekfestijn De Vrienden van Amstel Live op 28 januari in Rotterdam. Het concert wordt op die avond live uitgezonden op RTL 4 en RTL 5.

Het muzikale evenement wordt voor de achttiende keer georganiseerd. Negen avonden lang staat Ahoy in Rotterdam in het teken van Nederlandse artiesten. Die zingen samen of solo bekende nummers. Johnny de Mol duikt geregeld in de coulissen om de artiesten backstage te interviewen.

Zingen

De Mol denkt niet dat hij zelf met de artiesten een liedje gaat zingen. "Maar wie weet dat ik de kleedkamer inloop en dat daar iemand met een gitaar zit. Misschien ga ik dan wel zingen. Weet je, ik vind het vooral leuk om dingen lekker te laten gaan. We zien wel."

"Ik ben natuurlijk geen zanger, maar ik kan het wel een beetje. Ik heb een tijd geleden een single opgenomen met de 3J's, en met Miss Montreal, maar een zanger noem ik mijzelf niet."

Douche

Wel betrapt de presentator zichzelf onder de douche vaak op zingen. "Ik sta daar heel vaak te zingen. Soms stompt de buurman tegen de muur met de vraag of het zachter kan", lacht hij.

"Nou ja, even serieus: het is wel een keer gebeurd. Dan ben ik gewoon zo enthousiast dat ik denk: ik ben nu helemaal alleen, ik heb een borstel in mijn hand en ik ga helemaal los."

Nieuwe duo's

Wegens zijn liefde voor muziek kijkt De Mol dan ook zeer uit naar Vrienden van Amstel Live. "Wat altijd leuk aan deze avond is, is dat er hele leuke duo's ontstaan. Ik weet zelf niet wie er komende donderdag samen gaan optreden, maar ik kijk ik er in ieder geval naar uit. Dat is toch wel het bijzondere; veel bekenden komen samen."

"Het leuke is ook dat er verschillende genres de revue passeren. Ik heb ooit Michiel Huisman (met zijn band Fontane, red.) een rockversie van Telkens Weer, van mijn moeder notabene, horen uitvoeren. Te gek!"

De uitzending van Vrienden van Amstel Live is tussen 20.30 uur en 22.30 uur bij RTL 4 te zien en daarna tot 23.30 uur bij RTL 5.