Fans van Charles Aznavour hebben deze week nog een laatste keer de kans de legendarische Franse zanger live in Nederland te bewonderen. De 91-jarige Franse zanger staat donderdagavond in de Heineken Music Hall en zaterdagavond voor de allerlaatste keer.

De zanger trekt momenteel langs de concertzalen met zijn Farewell Concert-tour. In 2013 trad Aznavour voor het laatst op in Nederland. Hij gaf toen twee uitverkochte concerten in de Amsterdamse concerthal.

Aanvankelijk zou Aznavour al in december afscheid nemen van zijn Nederlandse fans. Maar die twee concerten gingen niet door vanwege gezondheidsproblemen.

In zijn carrière van zeventig jaar heeft Aznavour meer dan honderd miljoen albums verkocht, 1.200 liedjes geschreven en 294 albums gemaakt. Charles Aznavour had wereldwijd succes met het nummer She waarmee hij in vele landen een nummer 1-positie behaalde en dat ook is gebruikt in de film Notting Hill.

Andere grote hits van de Franse chansonnier zijn The Old Fashioned Way, Yesterday When I was Young, La Mamma, La Bohème en What Makes a Man.