René Froger heeft recentelijk besloten zijn zangkwaliteiten op te frissen. De zanger wil alles wat hij doet op het hoogste niveau blijven doen.

"Ik zit sinds kort weer op zangles; ik vind dat je het moet blijven bijhouden en aanscherpen", zegt Froger in gesprek met Margriet.

De volkszanger zegt dat hij door die drang naar perfectie "zeker niet de makkelijkste is", omdat hij altijd een doel heeft.

"Met de Toppers-concerten ben ik de hele dag bezig. In de auto, op de fiets, ik ben altijd dingetjes aan het bedenken om het nog beter te maken."

Toegewijd

Volgens Froger is die drijfveer weleens lastig voor de mensen in zijn directe omgeving. "Ik kan, als me om 4.00 uur 's nachts iets te binnen schiet, meteen mijn manager sms'en. En als ik aan het werk ben, ben ik ook heel toegewijd. Dan mag niemand me storen voor twaalf uur 's middags en sluit ik me een beetje af voor mijn omgeving."

Froger ziet zijn toekomst als zanger positief tegemoet. De Amsterdammer is ervan overtuigd dat hij niet zo snel zal worden afgeschreven.

"Ik kan alles wat ik heb geleerd meenemen én doorgeven. Ik merk bijvoorbeeld dat veel jonge artiesten naar mijn show komen kijken om zich te laten inspireren: hoe beweeg je op een podium, hoe gedraag je je naar je publiek. Kennis doorgeven vind ik fantastisch."