Overzicht: De leukste concerten van deze week

Deze week warmen we ons op in het clubcircuit met dampende indierock, romantische folk en een lading nostalgie. Dat laatste komt vooral door de komst van Alien Ant Farm, na 12 jaar afwezig eindelijk weer op Nederlandse bodem te zien zijn. Ook gaan we terug in de tijd met de 60's vibe van Hidden Charms en wat jeugdsentiment bij K3.

Verder deze week: Cheatahs, Clean Pete, Three Days Grace, Christopher Paul Stelling, Avery Plains, Drive By Wire en De Staat.

In samenwerking met Festivalinfo presenteert NU.nl wekelijks een overzicht van de om en nabij tien leukste festivals van de week. Hieronder zetten we ze voor je op een rijtje.

Cheatahs - 20 januari, Vera, Groningen / 21 januari, ACU, Utrecht / 22 januari, Stroomhuis, Eindhoven / 23 januari, V11, Rotterdam / 24 januari, Sugarfactory, Amsterdam

Het kwartet Cheatahs wordt doorgaans als Britse band omschreven maar niks is minder waar! Met een Canadees, Amerikaans en Duitser is gitarist James Wignall de enige Brit. Zo divers als de band is de nieuwe plaat Mythologies ook, vol shoegaze en noiserock met een randje pop.

Meer informatie Cheatahs

Clean Pete - 21 januari, Patronaat, Haarlem / 24 januari, Lux, Nijmegen / 30 januari, Mezz, Breda

Clean Pete bestaat uit de tweeling Loes en Renee Wijnhoven. In 2014 veroverden zij met het debuut Al zeg ik het zelf de Nederlandse festivalzomer. De tweede plaat, Aan het licht, is een meer elektronische opvolger. Wat bleef is die herkenbare folkpop dromerigheid.

Meer informatie Clean Pete

Three Days Grace - 21 januari, TivoliVredenburg

De Canadese alternatieve rockband Three Days Grace ging twee jaar geleden door een transformatie die funest had kunnen zijn voor de groep: het  vervangen van de frontman. Ze bleven dicht bij huis en vonden in de broer van bassist Matt Walst een nieuwe zanger en gaan hard als vanouds.

Meer informatie Three Days Grace

Hidden Charms - 20 januari, Hedon, Zwolle / 22 januari, Patronaat, Haarlem / 23 januari, Altstadt, Eindhoven / 24 januari, V11, Rotterdam / 25 januari, Nieuwe Nor, Heerlen

Voor muziek dat voelt als een warme zomeravond zit je deze week goed met Hidden Charms. De heren klinken alsof ze rechtstreeks met een tijdmachine uit de jaren '60 komen. Hoewel ze nog weinig hebben uitgebracht smaken deze Londenaren naar meer.

Meer informatie Hidden Charms

Alien Ant Farm - 22 januari, Q-Factory, Amsterdam

Een avond met de Amerikaanse metalband Alien Ant Farm zal voor velen een nostalgisch tintje hebben. De band is sinds 2003 niet meer op Nederlandse bodem geweest, toen brachten ze hun debuutalbum ANThology ten gehore. Voor de fan niet te missen want wie weet wanneer ze weer op een Nederlandse podium zullen verschijnen!

Meer informatie Alien Ant Farm

Christopher Paul Stelling - 19 januari, Sugarfactory, Amsterdam / 20 januari, Merleyn, Nijmegen / 7 februari, Grasnapolsky

Sommige artiesten maken muziek dat klinkt als een warme deken. De Amerikaanse troubadour Christopher Paul Stelling is zo'n artiest. Met een nieuw album deze week o.a. te zien in de Sugarfactory.

Meer informatie Christopher Paul Stelling

K3 - 23 & 24 januari, MECC, Maastricht

Ze zijn de aankomende maanden in Nederland voor de allerlaatste shows voordat het stokje offcieel wordt doorgegeven. Ga voor je jeugdsentiment, omdat je niet kon stoppen met kijken naar K3 zoekt K3 of gewoon om de nieuwe K3 alvast te zien schitteren.

Meer informatie K3

Avery Plains / Drive By Wire  - 22 januari, Paard van Troje, Den Haag

Melodieuze noiserock en psychedelische grungerock samen op een dampende avond met Avery Plains en Drive By Wire. Na de thuiswedstrijd van Avery Plains op Eurosonic in Groningen afgelopen week is vanavond Den Haag aan de beurt waar ze het podium delen met Drive By Wire.

Meer informatie Avery Plains

De Staat - 21 januari, Doornroosje, Nijmegen / 22 januari, Doornroosje, Nijmegen / 23 januari, Mezz, Breda

Het is een fijn begin van het jaar voor De Staat. Deze week staan ze twee keer in een uitverkocht Doornroosje in Nijmegen, om daarna het land door te gaan met nieuw materiaal en oude hitjes. Naast Nijmegen deze week ook in Breda te vinden.

Meer informatie De Staat

Dit is natuurlijk maar een (zeer) kleine selectie van het festivalaanbod in Nederland. Voor een volledig overzicht kun je terecht bij de festivaloverzicht van Festivalinfo.

Facebook & Twitter

Facebook & Twitter
Volg het nieuws van NU.nl/Entertainment ook op Facebook en Twitter

NUwerk

Tip de redactie