Ronnie Flex vindt weglopende mensen na winnen Popprijs niet kunnen

Ronnie Flex is zeer gelukkig met het winnen van de Popprijs met het hiphopcollectief New Wave. Wel vindt de rapper het niet kunnen dat sommige mensen wegliepen na de bekendmaking van de prijswinnaar.

"Ik vind niet dat je gewoon zo weg kan lopen, dat bewijst wel dat je leven niet leuk genoeg is", vertelt de rapper in een interview met Noisey, het muziekkanaal van Vice.

Ronell Langston Plasschaert, zijn echte naam, probeert het uit te leggen. "Je leven wordt leuker en beter als je open minded bent, en als je mensen wat gunt. Kijk, als je de broer bent van iemand die ook genomineerd was, dan heb je wat mij betreft het recht om weg te lopen, maar ik vind het niks als je bij voorbaat al beslist dat iets niet goed is omdat je het niet kent."

"Als ik bij een festival ben en er staat een of andere Duitse reggaeband die niemand kent, dan check ik je, en dan vind ik het lauw of niet."

Gevierd

Ronnie Flex heeft het winnen van de Popprijs groots gevierd. "Ik zeg je eerlijk, mensen zijn zwaar gesneuveld man. Ik had eigenlijk afgesproken om de hele avond met Idaly te zijn, dat was de eerste planning, maar ik was hem na het eerste uur al kwijtgeraakt."

"Toen was ik met Lil' Kleine, Jonna en Sevn ineens helemaal 'panja' in de straten, en gingen we naar de afterparty van label Top Notch. En nu moet ik toch eigenlijk wel toegeven dat ik de eerste was die sneuvelde. Iedereen stond nog."

New Wave

New Wave is een idee van platenlabel Top Notch, waarbij begin 2015 twaalf rappers tien dagen op Waddeneiland Schiermonnikoog zaten en het album New Wave opnamen. 

Ronnie Flex en Lil Kleine scoorden vorig jaar met de single Drank en Drugs een nummer één hit. Met meer dan 60 miljoen luisterbeurten is New Wave het meest gestreamde album van 2015 op Spotify. Op Youtube staat de teller van alle losse nummers op 80 miljoen.

Naast Ronnie Flex en Lil Kleine zijn ook Jonna Fraser, Bokoesam, Idaly, Lijpe, SFB, D-Double, Ares, Afriki en Cartiez Paris te horen op het album.

Lees meer over:
Tip de redactie