Obama vindt Kendrick Lamar beter dan Drake

Barack Obama vindt Kendrick Lamar een betere rapper dan Drake. De Amerikaanse president hoefde niet lang na te denken toen hem werd gevraagd wie van de twee een onderlinge 'rapbattle' zou winnen.

Obama werd onlangs geïnterviewd door drie Youtube-sterren. In de gesprekken kwamen allerlei onderwerpen aan bod, zoals de strijd tegen terrorisme en de gezondheidszorg. Maar er was ook ruimte voor minder serieuze zaken, zoals de muzikale voorkeur van de machtigste man ter wereld.

Adande Thorne, die op Youtube bekend is als Swoozie, vroeg Obama om te kiezen tussen de rappers. "Ik ga voor Kendrick", antwoordde de president. "Ik vind Drake een geweldige entertainer, maar het laatste album van Kendrick was fantastisch. De beste plaat van vorig jaar, vind ik."

Favoriete liedje

Verrassend was de keuze van de president niet. Hij vertelde onlangs al dat Kendricks nummer How Much a Dollar Cost zijn favoriete liedje van 2015 is. Ook nodigde Obama de artiest vorige week uit op het Witte Huis, waar ze onder meer spraken over de jeugdproblematiek in de Verenigde Staten.

Swoozie wilde ook van Obama weten wie zijn favoriete Star Wars-personage is. "Han Solo", zei de president. "Hij is een beetje een rebel."

Lees meer over:

Facebook & Twitter

Facebook & Twitter
Volg het nieuws van NU.nl/Entertainment ook op Facebook en Twitter

NUwerk

Tip de redactie