David Bowie wilde na het onlangs uitgekomen album Blackstar nog één album uitbrengen, vertelt producent en goede vriend Tony Visconti.

Ongeveer een week voor zijn overlijden, belde de zanger Visconti op en vertelde hem dat hij voor zijn dood nog één album wilde maken. Bowie had al vijf nummers geschreven en demo's opgenomen, vertelt de producent in een interview met Rolling Stone.

Visconti vierde vele successen met de zanger en produceerde albums als The Man Who Sold the World en Low. In het interview vertelt Visconti voor het eerst uitgebreid over de gezondheid van Bowie.

De producent vertelt onder andere over de tijd dat Bowie in de studio zat nadat hij chemotherapie had gehad. "Ik dacht dat hij het zou gaan redden", herinnert hij zich. Toen hij echter de teksten hoorde die Bowie had geschreven zei Visconti: "Jij slimme rotzak, je schrijft een afscheidsalbum."

Volgens Visconti lachte Bowie als antwoord op zijn opmerking. "Hij was zo dapper, en hij had nog enorm veel energie voor een man met kanker. Hij toonde nooit angst. Hij wilde werken om het album af te krijgen."