'Verkoop nieuwe cd David Bowie verdrievoudigd'

De verkoop van de nieuwe cd van David Bowie is maandag bijna verdrievoudigd vergeleken met de dag van lancering afgelopen vrijdag en de dagen daarvoor toen de cd gereserveerd kon worden, heeft een woordvoerster van Bol.com maandag gezegd.

''Ook opvallend is dat oudere David Bowie-albums, dvd’s en boeken vaker dan normaal worden aangeschaft. We kunnen ons voorstellen dat mensen hem hiermee willen eren en herinneren'', aldus de zegsvrouw van de webwinkel.

Vrijdag kwam Blackstar uit, Bowies 25e studioalbum. Tot die dag hadden al honderden mensen het album gereserveerd bij Bol om het op de verschijningsdatum in handen te hebben.

Het bericht over de dood van David Bowie werd op de vroege maandagochtend verspreid. De 69-jarige artiest leed al anderhalf jaar aan kanker. 

Nog voor zijn overlijden bekend werd, bleek Bowie met zijn nieuwe album Blackstar op weg naar een nummer 1-notering in Groot-Brittannië. 

Volgens een verklaring van de verspreider van de Britse hitlijst had de release maandag ook een ruime voorsprong genomen. Verkoopcijfers sinds het bekend worden van zijn overlijden zijn daar nog niet in meegerekend.

Amazon

Op de website van de Britse tak van Amazon is Blackstar momenteel de nummer 1-bestseller. Apple iTunes zei dat een verzamelalbum met Bowies grootste hits maandag bij de vijf best verkochte albums stond.

Wereldwijd werd reikhalzend uitgekeken naar het eerste album in drie jaar dat de Britse artiest heeft afgeleverd.

Video: Vijf historische momenten van David Bowie

Lees meer over:

Facebook & Twitter

Facebook & Twitter
Volg het nieuws van NU.nl/Entertainment ook op Facebook en Twitter

NUwerk

Tip de redactie