Band The Arcs maakt lied over serie Making a Murderer

The Arcs, de nieuwe band van Black Keys-zanger Dan Auerbach, heeft een lied gemaakt over de Netflx-serie Making a Murderer.

Na het kijken van de serie konden de bandleden niet slapen, stelt Rolling Stone. Daarom schreven zij een lied over de serie en hoofdpersoon Steve Avery. De opbrengst van het lied, Lake Superior, gaat naar een stichting die zich inzet voor vermoedelijk onterecht veroordeelde gevangenen.

De serie Making a Murderer reconstrueert hoe Avery, een autosloper uit Winsconsin, tot twee keer toe wordt aangeklaagd door justitie.

Van het eerste vergrijp, een brute verkrachting, werd nadat hij 18 jaar in de cel had gezeten alsnog bewezen dat hij onschuldig was. Vervolgens werd de man beschuldigd van een gruwelijke moord. Maar ook in dit onderzoek maakten politie en justitie veel fouten en slordigheden.

Federaal misdrijf

Een petitie naar aanleiding van de serie waarin president Obama wordt gevraagd nogmaals naar de zaak te kijken, werd binnen een week door meer dan 100.000 mensen ondertekend.

Het Witte Huis heeft echter laten weten dat het een zaak van de staat Winsconsin is, en geen federaal misdrijf. In het tweede geval kan een president in theorie ingrijpen, bij een misdrijf dat door de staat wordt behandeld niet.

 

Facebook & Twitter

Facebook & Twitter
Volg het nieuws van NU.nl/Entertainment ook op Facebook en Twitter

NUwerk

Tip de redactie