Alanis Morissette wordt columnist bij The Guardian

Alanis Morissette heeft een nieuwe klus, ze gaat aan de slag als columniste bij weekendmagazine van The Guardian. Haar eerste column verschijnt op zaterdag 16 januari, kondigt de Britse krant aan.

De zangeres krijgt een adviserende rol en zal in haar column kwesties van lezers behandelen. Dat die rol bij haar past blijkt volgens de krant uit haar adviezen over relaties en welzijn die ze sinds kort op haar eigen website plaatst. Naar eigen zeggen was ze altijd al de therapeut van de familie toen ze opgroeide in Ottawa in Canada.

"Voor ouders, broers en andere familieleden nam ik die rol op me", aldus Morissette. "Dat kwam denk ik omdat ik beschik over de combinatie van intuïtie en empathie. Ik hou mijn mond en kan luisteren. Ik ben zeker een therapie-meisje, ik denk dat dit vrij duidelijk is." Ze wil niet zeggen dat iedereen therapie nodig heeft. "Maar ik denk dat iedereen er wel van zou kunnen profiteren. Ik ben me er echter van bewust dat veel mensen er niets van moeten hebben."

Voorafgaande aan haar eerste column plaatst de krant zaterdag een groot interview met de zangeres, waarin ze vertelt over haar jeugd en haar sterrenstatus. Over haar huwelijk met rapper en dj Mario Treadway zegt ze: "Iedereen die ons leert kennen verwondert zich over hoe verschillend we zijn." Ze trouwde in 2010 met de rapper. In hetzelfde jaar kregen ze een zoon.

Lees meer over:

Facebook & Twitter

Facebook & Twitter
Volg het nieuws van NU.nl/Entertainment ook op Facebook en Twitter

NUwerk

Tip de redactie