Het lijkt erop dat Radiohead binnen een aantal maanden een nieuw album uitbrengt. 

De Britten hebben een bedrijf opgericht, wat ze gewoonlijk doen voor de distributie van elke nieuwe plaat. Dat heeft Variety ontdekt via een fanpagina op Reddit.

De fans hebben donderdag een kopie gedeeld van het document waarmee het bedrijf in oktober werd geregistreerd. Het heet Dawn Chorus LLP en staat op naam van allevijf de bandleden.

Ze wijzen erop dat Radiohead voordat de vorige platen The King Of Limbs en In Rainbows uitkwamen in 2011 en 2007 ook een nieuw bedrijf registreerden. Dat deden ze steeds ongeveer drie maanden van tevoren, wat zou betekenen dat het nieuwe album nu ieder moment kan verschijnen.

Nieuw materiaal

De bedrijfsnaam zou weleens kunnen verwijzen naar een nummer op het album. In 2009 vertelde frontman Thom Yorke in een interview dat hij aan een nieuw nummer met die naam werkte.

Jonny Greenwood van de band twitterde in oktober dat de band veel nieuw materiaal had opgenomen. In december kwam het vijftal met een onofficieel nummer bij de James Bond-film Spectre. Of deze single ook op het album zal staan is niet bekend.