Sia heeft weer samengewerkt met Kanye West, ditmaal aan het nummer Reaper. West heeft het nummer samen met de zangeres geschreven en geproduceerd.

Reaper verschijnt op haar album This is Acting, dat 29 januari uit komt, meldt Pitchfork. Eerder werkte het tweetal samen aan het nummer Wolves.

This is Acting is de opvolger van 1000 Forms Of Fear dat vorige zomer verscheen. Dat album maakte ze om haar platencontract af te maken en verder te kunnen gaan als songwriter voor andere popartiesten.

Het succes van 1000 Forms Of Fear smaakte echter naar meer eigen werk, zo verklaart ze de komst van nog eens een album. "Ik ben superproductief. Ik heb een volledig album klaar en het wordt veel meer pop."

Verkopen

De nummers op het album waren eigenlijk geschreven met het idee dat ze die zou verkopen aan andere artiesten. "Ik noem het album This Is Acting omdat ik niet dacht dat het teksten zijn die ik zou uitspreken."

Ondanks dat ze haar nieuwe creaties nu voor haarzelf houdt, blijft Sia graag samen met andere artiesten werken. Eerder schreef ze nummers voor onder anderen Beyoncé, Eminem en Rihanna.