Guns N' Roses geeft inderdaad een optreden op het Amerikaans festival Coachella. Geruchten gingen al langer, maar op een affiche van het driedaagse festival is nu de bevestiging te zien.

De band is de headliner op dag twee van het festival in Californië. Hoewel het niet bekend is gemaakt in welke formatie Guns N' Roses zal optreden, lijkt alles er op te wijzen dat zowel Slash als Axl Rose zich aansluiten.

Slash deelde via Instagram een foto van het logo van de band, met het logo van Coachella erbij. Rose schreef op Twitter over het optreden: "Oké, het is 'bevestigd!'. Guns N' Roses is een headliner van Coachella 2016. Ik zie iedereen daar!"

Geruchten dat de band weer bij elkaar zou komen gaan al langer. In december werden in Amerikaanse bioscopen een drietal korte fragmenten te zien.

De korte video's tonen momenten van een Guns N' Roses-concert, waarbij het nummer Welcome to the Jungle te horen is. Bij de filmpjes ontbreekt een toelichting.

Ruzie

Guns N' Roses viel in de tweede helft van de jaren negentig geleidelijk uit elkaar, tot alleen zanger Axl Rose overbleef. Rose kwam meerdere malen met Guns N' Roses terug, maar altijd met wisselende bandleden. In 2012 speelde de band nog in Rotterdam.

Een ruzie tussen Rose en gitarist Slash zat een reünie altijd in de weg, maar de twee artiesten schijnen hun geschil te hebben bijgelegd, meldden internationale media in november van 2015.