In samenwerking met Podiuminfo presenteert NU.nl wekelijks een overzicht van de om en nabij tien leukste concerten van de week. Hieronder zetten we ze voor je op een rijtje.

Met Eurosonic/Noorderslag voor de deur is deze week de perfecte week om nieuwe acts te zien zoals De Likt, Naive Set, The Homesick, Sofia Dragt en HAEVN. Maar ook grotere acts vullen het podium, zoals de populaire Frank Turner en Wende Snijders. 

Frank Turner & The Sleeping Souls - 10 januari, TivoliVredenburg, Utrecht

De Britse singer-songwriter Frank Turner bracht in 2015 al een warm Pinkpop aan het schudden en verraste later dat jaar met een exclusief optreden in het Backstage Hotel in Amsterdam. Met een strak uitverkocht TivoliVredenburg op het programma bewijst de muzikant te weinig in Nederland te komen.

Meer informatie Frank Turner & The Sleeping Souls

Wende met Amsterdam Sinfonietta - 7 januari, Muziekcentrum Enschede, Enschede / 8 januari, De Oosterpoort, Groningen / 9 januari, TivoliVredenburg, Utrecht / 10 januari, Parkstad Limburg Theaters, Heerlen / 13 januari, Concertgebouw, Amsterdam / 14 januari, Theaters Tilburg, Tilburg / 16 januari,  Muziekgebouw Frits Philips, Eindhoven / 17 januari, Stadsgehoorzaal Leiden - Grote Zaal, Leiden / 18 januari, Nieuwe Luxor Theater, Rotterdam / 19 januari, Theater De Spiegel, Zwolle

De jaarlijkse concertreeks Breder dan Klassiek van Amsterdam Sonfonietta deelt dit jaar het podium met niemand minder dan Wende Snijders achter piano en op gitaar. Het thema dit jaar? Liefde.

Meer informatie Wende Snijders

De Likt - 7 januari (met Sjamsoedin), Rotown, Rotterdam / 8 januari, Effenaar, Eindhoven / 9 januari (met Edjahcation / Musest / This Kid), PoGo, Gorinchem

Nederland begint ze nu pas te ontdekken maar in Rotterdam hebben ze inmiddels een heuse cultstatus geworven. De rappers van De Likt gaan met een aanstekelijke mengelmoes van hiphop, disco en elektronica maar één ding: hard.

Meer informatie De Likt 

Naive Set / Nouveau Velo / The Homesick - 9 januari, EKKO, Utrecht

Drie acts van het onafhankelijke Groningse platenlabel Subroutine Records in het Utrechtse podium EKKO maakt zeker geen verkeerde avond. Drie goede underground acts voor een klein prijsje. 

Meer informatie concert Naive Set / Nouveau Velo / The Homesick

Haevn / Indian Askin / The Brahms - 8 januari, Metropool, Hengelo

Metropool organiseert onder de noemer ‘Nieuw Nederlands Peil’ regelmatig fijne concertavonden waar je nieuwe Nederlandse acts kunt checken. Deze keer met Haevn, The Brahms en Indian Askin. Vooral met Haevn is een schot in de roos. Deze act verkoopt zelfstandig al de grote zaal van Paradiso uit. 

Meer informatie concert HAEVN  / Indian A Skin / The Brahms

Milow - 6 januari, Odeon de Spiegel Theaters, Zwolle / 8 januari, TivoliVredenburg, Utrecht / 13 januari, Mussis Sacrum / Schouwburg Arnhem, Arnhem / 15 januari, Theaters Tilburg, Tilburg

Milow is een graag geziene gast in Nederland. De Vlaming heeft zijn vijfde studioalbum in de maak en vond het tijd om weer alleen op het podium te staan, met akoestische versies van oude nummers en een preview van nieuw materiaal. De 'Solo Tour' werd geboren, deze week in diverse Nederlandse podia.

Meer informatie Milow

The Analogues - 6 januari, Schouwburg de Lawei, Drachten / 8 januari, Theater de Stoep, Spijkenisse / 9 januari, Chasse Theater, Breda / 11 januari, Leidse Schouwburg, Leiden / 14 januari, Agora Theater Lelystad, Lelystad / 18 januari, Koninklijk Theater Carré, Amsterdam

Als liefhebber van The Beatles kom je deze week niet tekort. The Analogues, ondersteund door een tiental strijkers en blazers brengen de muziek van de legendarische band ten gehore. Deze tour is gebouwd om het Magical Mystery Tour-album, die natuurlijk integraal ten gehore wordt gebracht.

Meer informatie The Analogues

Sofia Dragt - 7 januari, Hofman Cafe, Utrecht

Singer-songwriter Sofia Dragt is al een tijdje hard op weg een veel gehoorde naam te worden in Nederland. Ze speelde in de Melkweg en Paradiso, won de Grote Prijs van Nederland en deed mee aan de Beste Singer-songwriter van Nederland. Deze week in het Hofman Cafe in Utrecht.

Meer informatie Sofia Dragt

Tim Knol  - 6 januari, Theater de Beun, Heiloo / 7 januari, Lux, Nijmegen / 8 januari, Stadsschouwburg Haarlem, Haarlem / 9 januari, Theater Hof 88, Almelo / 13 januari, Het Postkantoor, Bovenkarpsel

Tim Knol reist rond met zijn Lost & Found-tour. Niet zomaar een reeks liedjes maar een kijkje in het leven van de singer-songwriter en fervente verzamelaar van singletjes, camera's en meer. Hij neemt zelfs zijn verzameling mee en na de voorstelling kun je zelfs een item kopen.

Meer informatie Tim Knol

Dit is natuurlijk maar een (zeer) kleine selectie van het aanbod in Nederland. Voor een volledig overzicht kun je terecht bij de festivaloverzicht van Festivalinfo.