Gordon heeft in een interview met de Volkskrant flink uitgehaald naar de muziekindustrie. "De Top 40, dat is pure maffia." 

"Ik vertel gewoon eindelijk eens open en eerlijk hoe verrot die muziekindustrie is", zegt de zanger in het interview dat zaterdag in de Volkskrant Magazine staat.  

Gordon sprak eerder al eens zijn ongenoegen uit over de Nederlandse radiozenders die zijn platen niet meer draaien.

"Dat ligt puur in handen van de muzieksamenstellers, die zelf geen greintje talent bezitten", zegt de 47-jarige zanger die vorig jaar aankondigde te stoppen met optreden. 

Deals

De Top 40 is volgens de zanger een "smerige bende", waar volgens de zanger gefraudeerd wordt. "Er hebben zo veel platenmaatschappijen deals gesloten met de stichting Nederlandse Top 40, die hebben gewoon geld gegeven", zegt Gordon. 

De zanger raadt het Commisariaat voor de Media aan te onderzoeken welke "verkapte commerciële deals er met de TROS zijn gemaakt". "Waarom denk je dat de 3JS opeens naar het Songfestival gingen? Je maakt mij niet wijs dat dat geen handjeklap is geweest."

Toppers

Gordon klapte vorige week uit de school in het interviewprogramma 5 jaar later over de gang van zaken binnen de band De Toppers, waar hij jarenlang onderdeel van was. Hij vertelde toen dat het drankprobleem van René Froger de reden was dat hij zeven jaar geleden stopte met de formatie.

"Ik heb de meest afschuwelijke dingen meegemaakt, die man heeft zo'n enorm drankprobleem. Alles en iedereen wordt verrot gescholden. Het is angstaanjagend."