Guns N' Roses komt in 2016 vermoedelijk samen voor een reünie. De band zou, compleet met voormalig leadgitarist Slash en voormalig frontman Axl Rose, één van de hoofdacts op het Amerikaanse festival Coachella in april zijn.

Dat melden Amerikaanse media op basis van verschillende bronnen.

Na het optreden op Coachella gaat Guns N' Roses op tournee, aldus de bronnen. De band zou ook in onderhandeling zijn voor optredens in 25 stadions in Noord-Amerika.

Het gerucht gaat dat de band zo'n 3 miljoen dollar (2,75 miljoen euro) per show vraagt. Kaarten zouden omgerekend tussen de 225 en 250 euro moeten kosten.

Geruchten over een mogelijke hereniging van de band bestaan al langer. Die geruchten werden onlangs nog sterker, nadat bleek dat de band nieuwe merchandise verkoopt, met daarop de originele line-up van de band.

Slash

Slash en Axl Rose zouden na twintig jaar ruzie de strijdbijl hebben begraven. Slash reageerde eerder dit jaar redelijk positief op de mogelijkheid van een Guns N' Roses-reünie. Eerder wees hij die mogelijkheid altijd direct af.

"Zeg nooit nooit", aldus de gitarist in mei tegen CBS. "Het is zoiets waar mensen echt al jaren over praten. Ik moet voorzichtig zijn wat ik zeg, maar als iedereen er achter staat en het om de juiste redenen wil doen, zouden de fans het denk ik prachtig vinden."

Argentinië

Slash en Axl Rose stonden in juli 1993 voor het laatst samen op het podium. Dat gebeurde bij een Guns N' Roses-optreden in het River Plate stadion in de Argentijnse hoofdstad Buenos Aires.

Het eerste album van de band, Appetite for Destruction, ging in de Verenigde Staten 18 miljoen keer over de toonbank en is daarmee het best verkochte debuutalbum in de Amerikaanse geschiedenis. Op het album staat onder meer de hit Sweet Child O' Mine.