Justin Bieber heeft zijn Britse fans opgeroepen om het nummer A Bridge Over You van het Britse NHS Choir te kopen, waarvan de opbrengst naar een goed doel gaat.  Hij hoeft zelf geen nummer 1-notering te halen.

Dat meldt hij woensdag op Twitter.

In Groot-Brittannië is het aan het eind van het jaar altijd de vraag wie de nummer 1-notering rond de kerstdagen krijgt. Justin Bieber is daar zeker een kandidaat voor met zijn nummers Sorry en Love Yourself, maar voor hem is het niet belangrijk of hij de felbegeerde eerste plaats haalt.

"Ik heb gehoord dat het een spannende strijd wordt, maar het nummer van het NHS Choir is voor een goed doel, dus voor een week is het goed om niet nummer 1 te zijn. Laten we met zijn allen het juiste doen en het nummer kopen. Het is Kerstmis."

Koor

A Bridge Over You is gezongen door een koor met zusters, dokters en ziekenhuismedewerkers van de National Health Service (NHS). Het liedje is een mengsel van de nummers Bridge Over Troubled Water van Simon & Garfunkel en Fix You van Coldplay. Tot grote verbazing van de organisatie zelf is het nummer een grote hit geworden.