Hef bracht deze week zijn nieuwe album 13 uit. De Rotterdamse rapper zegt te vrezen dat zijn dochter op latere leeftijd de dingen zal doen waar hij nu over rapt.

"Vroeger kon ik niet begrijpen waarom sommige mensen problemen hadden met mijn muziek. Nu wel. Je wil toch niet dat je kids mijn shit luisteren? Op een dag gaat Brooklyn al m'n tracks horen.. Hoe ga ik dat uitleggen?", vraagt de 28-jarige uit Hoogvliet zich in gesprek met 3voor12 af.

"Ik moet echt genoeg energie en tijd in haar stoppen, om een goede relatie op te bouwen. Ik heb een dochter en ik rap bijna over niets anders dan bitches. Mijn grootste angst is dat ze dingen gaat doen waar ik over rap."

Voorbeeld

Hef bracht deze week zijn derde studioalbum 13 uit. Op de nieuwe plaat is de rapper naar eigen zeggen een iets andere weg ingeslagen: "Ik denk er nu veel meer over na: 'Mag ik dit zeggen, of niet?'" 

En ook naast de muziek wil de rapper een goed voorbeeld zijn voor sommige jongens die om hem heen opgroeien: "Ik probeer ze te laten zien dat ze iets fout hebben gedaan, anders zit je niet in de gevangenis. 'En waarschijnlijk ben je niet goed genoeg voor het straatleven, dus ga gewoon een fucking baan zoeken, want je gaat hier nog eens terecht komen.' Dat is mijn message, een-op-een bij die jongens: gebruik je hoofd, man."