Jesse Hughes durfde eigenlijk het podium niet meer op nadat er 89 mensen werden doodgeschoten tijdens een concert van zijn band Eagles of Death Metal in Parijs. Toen hij het uiteindelijk deed, tijdens een concert van U2, was hij opgelucht.

"De heren van U2 hebben keihard hun best gedaan om er zeker van te zijn dat er in ons niet iets kapot zou gaan", aldus Hughes in gesprek met Rolling Stone.

Na de aanslagen op het Bataclan-theater in Parijs, tijdens een concert van de band, stonden de leden liever niet op het podium. De muzikanten van U2 kregen de mannen uiteindelijk zover dat ze toch een optreden gaven. Bono en zijn bandleden wilden zeker weten dat de heren van Eagles of Death Metal hun liefde voor muziek niet het slachtoffer lieten worden.

"Ze hadden hun doel al bereikt toen we een nummer samen met hen deden op het podium. Ze hadden ons niet nog het podium hoeven bieden. Maar ze hebben volledig voor ons gezorgd. Ze waren oprecht en eerlijk en ze waren heel trots op ons achteraf."

Hughes zegt Parijs in zijn hart te hebben gesloten. In februari keert de band dan ook terug naar de Franse hoofdstad voor een eigen concert.

Video: Eagles of Death Metal en U2 op het podium in Parijs