Nicki Minaj treedt toch op voor dictator

Nicki Minaj heeft oproepen van mensenrechtenactivisten naast zich neergelegd en heeft afgelopen weekend toch opgetreden in Angola. 

De rapster had zelfs lovende woorden voor de dochter van de Afrikaanse dictator José Eduardo dos Santos.

Minaj postte een foto van zichzelf en Dos Santos' dochter Isabel op Instagram. ''Niets bijzonders, ze is alleen maar de op zeven na rijkste vrouw ter wereld'', schreef Minaj bij het kiekje. ''Girl power! Dit motiveert mij nog veel meer! Respect voor alle vrouwen die geld verdienen. Zorg voor jezelf! Succes ligt voor het grijpen.''

De opmerkelijke tekst kwam Minaj op heel wat kritiek te staan. ''Waar denk je dat het geld vandaan komt, Nicki? Het is ons geld dat haar vader van ons, de arme mensen, heeft gestolen. Er zijn mensen in mijn land, die verhongeren, sterven of werkloos zijn door de slechte economie. Je bent achteloos en harteloos door alsnog dat geld aan te nemen. 2 miljoen dollar'', aldus een van haar volgers.

Racisme

''Je predikt over het institutionele racisme in Amerika en hoe zwarte levens ertoe doen, maar de enige zwarte levens die ertoe doen voor jou zijn degenen die een dikke bankrekening hebben'', zegt een ander.

Minaj trad op tijdens het feest Show Boas Festas van het bedrijf Unitel, dat wordt bestuurd door familieleden van Dos Santos. De dictator is sinds 1979 aan de macht in Angola. Volgens critici schendt hij de mensenrechten door niet alleen talloze activisten, journalisten en oppositieleiders, maar ook muzikanten op te sluiten.

Lees meer over:
Tip de redactie