Zanger John Coffey vond 'biervangst' niet heel bijzonder

David Achter de Molen, de zanger van de Utrechtse band John Coffey, vond het vangen van een biertje tijdens een concert op Pinkpop niet heel bijzonder.

Dat vertelt hij in gesprek met NRC Handelsblad.

Het moment werd gefilmd en ging de hele wereld over. Miljoenen mensen hebben het filmpje inmiddels bekeken. "Na twee daagjes was ik er al een beetje klaar mee. Zo bijzonder is het ook weer niet, en zoveel is er ook niet over te vertellen."

"Ik ben niet mediaschuw, maar in de bekendheid zijn om zo'n soort viral die maar een paar dagen heel hot is, dat hoeft voor mij niet per se. Vandaag ben je hot, morgen ben je niks."

Wapenfeit

Achter de Molen wil dan ook niet elke keer herinnerd worden aan dat moment. "Ik dacht ook: is dat dan wat het wapenfeit in de marketing voor John Coffey moet gaan worden de komende paar jaar? En wil ik dan bekend worden als die gast die dat biertje ving op Pinkpop? Nee, laat mij maar lekker muziek maken."

Toch houdt de zanger er enerzijds een goed gevoel aan over. "Vooral voor het buitenland is het natuurlijk wel goed geweest. Ik bedoel, ik had nog nooit een interview in China gedaan, of Australiƫ, of Afrika."

Bekijk hier de biervangst van John Coffey:

Lees meer over:

Facebook & Twitter

Facebook & Twitter
Volg het nieuws van NU.nl/Entertainment ook op Facebook en Twitter
Tip de redactie