Rita Ora wil af van platencontract met Jay Z

Rita Ora wil van haar platencontract met Jay Z's label Roc Nation af. De zangeres heeft daarom een rechtszaak ingediend.

Dat meldt The Wrap.

Ora tekende in 2008 bij het label, toen ze achttien jaar was. Volgens haar is Jay Z's aandacht voor haar de afgelopen jaren behoorlijk afgenomen, omdat zijn focus bij andere activiteiten als sportmanagement en de streamingservice Tidal ligt.

Ook noemt ze haar contract "onderdrukkend", omdat Roc Nation het grootste deel van de winst uit Ora's albumverkoop krijgt en daarnaast een aanzienlijk aandeel van haar overige verdiensten uit concerten, acteerklussen en sponsordeals.

Steun

De ster, die dit jaar te zien was in de film Fifty Shades Of Grey en ook jurylid was in de Britse editie van X Factor, zegt verder dat ze door het gebrek aan steun van Roc Nation zelf voor de kosten van televisieoptredens en videoprojecten heeft moeten opdraaien.

Ze gelooft dat de voorwaarden verantwoordelijk zijn voor het feit dat ze in zeven jaar tijd maar één album heeft kunnen opnemen.

In de rechtszaak beroept Ora zich op de arbeidswet van Californië, waaronder "niemand voor langer dan zeven jaar verbonden kan zijn aan een contract voor persoonlijke diensten". Vrijdag is het precies zeven jaar geleden dat Ora haar contract tekende.

Lees meer over:

Facebook & Twitter

Facebook & Twitter
Volg het nieuws van NU.nl/Entertainment ook op Facebook en Twitter

NUwerk

Tip de redactie