Earth Wind & Fire-lid naar Utrechts festival

Al McKay, de gitarist van de beroemde formatie Earth Wind & Fire, komt naar Nederland toe. Hij zal op 26 juni met de Earth Wind & Fire Experience een optreden geven op het 40Up Zomerfestival in Utrecht, maakte de organisatie donderdag bekend.

Andere bekende zangers die optreden op het festival, dat twee dagen duurt, zijn George Baker, Danny Vera, Loïs Lane en Jocelyn Brown.

Ook de wereldberoemde soulband Tavares verzorgt een concert. De vijf broers zijn op zaterdag 25 juni te horen in de Botanische Tuinen in Utrecht. De groep werd wereldberoemd dankzij de hits Heaven Must Be Missing an Angel en Don't Take Away the Music. Het is lang geleden dat Tavares in Nederland was.

Initiatiefnemer Harry de Winter begon 40UP-dansfeesten in 2006 omdat hij "ervan baalde dat er bijna nergens meer kon worden gedanst door 40-plussers". Er treden vooral groepen en zangers uit de jaren zeventig en tachtig op. In eerste instantie was het een eenmalig feestje, maar negen jaar later is 40UP uitgegroeid tot een succesvolle rondreizende dansavond. Vorige jaar vond er voor het eerst een heel festival plaats van het evenement.

De kaartverkoop voor de 2016-editie van 40UP gaat zaterdag van start.

Lees meer over:

Facebook & Twitter

Facebook & Twitter
Volg het nieuws van NU.nl/Entertainment ook op Facebook en Twitter
Tip de redactie