Controversiële aidspil-eigenaar kwaad op Wu-Tang Clan

De koper van het exclusieve Wu-Tang Clan album is kwaad op de hiphopgroep, nadat ze "beledigende opmerkingen" over hem hebben gemaakt in de media.

Vorige week werd bekend dat Martin Shkreli het album, dat aanvankelijk 88 jaar lang alleen door de koper beluisterd mocht worden, had gekocht.

De zakenman is bekend geworden door het verhogen van de prijs van een aidspil met 5.000 procent. Shkreli zou zo'n 2 miljoen dollar (1,83 miljoen euro) voor het album over hebben gehad.

Lid van de groep RZA zei na de verkoop dat hij het album nooit aan Shkreli had verkocht als hij van tevoren had geweten van de aidspil. "De verkoop van het album vond plaats in mei, voordat de zakelijke praktijken van Shkreli bekend werden. We hebben ervoor gekozen om een gedeelte van het verdiende geld aan een goed doel te geven", aldus RZA in een verklaring.

Keren

Shkreli is kwaad over de opmerkingen van RZA en heeft tegen Hip Hop DX gezegd dat ze zich "tegen hem keren", aldus NME. "Ik ben de meest succesvolle Albanese man op deze aarde," aldus Shkreli. "Er zit een enorme cheque in RZA en Cilvaringz' zak op dit moment, maar nu keren ze zich opeens tegen me."

Shkreli verwacht respect van de groep. "Als ik je 2 miljoen dollar geef, toon me dan ook respect en heb op zijn minst het fatsoen om 'geen commentaar' te zeggen als media je er naar vragen."

Het album mocht onder eerder bedachte voorwaarden 88 jaar lang alleen door de eigenaar beluisterd worden, maar door gewijzigde regels mogen de nummers nu wel verspreid worden, mits er niet aan verdiend kan worden.

Arrestatie

Donderdag werd ook bekend dat de man gearresteerd is voor fraude, aldus Bloomberg.

Het feit waarvoor hij nu is opgepakt heeft niets met de aidspil te maken, maar toont wel raakvlakken. Bij zijn vorige baan als directeur van het biofarmaceutische bedrijf Retrophin kocht hij de rechten van medicijnen op en verhoogde de vraagprijs ervan.

Hij wordt ervan beschuldigd de winst hiervan in eigen zak te hebben gestoken. Het geld zou hij hebben gebruikt voor het aflossen van schulden van een ander bedrijf, waarvan hij manager was.

De raad van bestuur van Retrophin deed aangifte en wil 65 miljoen dollar terugzien. Shkreli zegt onschuldig te zijn.

Lees meer over:

Facebook & Twitter

Facebook & Twitter
Volg het nieuws van NU.nl/Entertainment ook op Facebook en Twitter
Tip de redactie