Claudia De Breij klimt in Top 2000

Claudia de Breij heeft met het nummer 'Mag Ik Dan Bij Jou' de vierde plek behaald in de Top 2000. De Breij stond vorig jaar nog met dit liedje op negentien in de lijst. 

Dat blijkt uit de top tien die de NPO woensdagochtend alvast naar buiten heeft gebracht. 

Later op woensdag verschijnt de rest van de lijst, die vanaf eerste kerstdag te horen is op NPO Radio 2. Marco Borsato licht de Top 2000 van dit jaar op de zender toe rond 17.30 uur bij het programma Wout2day.

De eerste drie nummers van de Top 2000 waren al bekend, met een verrassende nummer een: Imagine van John Lennon. Het nummer was de laatste tijd veel te horen, nadat een onbekende man de dag na de aanslagen het speelde op een piano bij de Parijse concertzaal Bataclan.

Op nummer twee volgt Bohemian Rhapsody van Queen en Hotel California van The Eagles staat op drie. Op nummer vijf eindigde Stairway To Heaven van Led Zeppelin, op zes Piano Man van Billy Joel en op zeven Boudewijn de Groot met Avond.

De achtste plek is voor Child In Time van Deep Purple, op negen staat Wish You Were Here van Pink Floyd. Fix You van Coldplay sluit de top tien.

Uitzending

NPO Radio 2 draait tussen kerst en oud en nieuw ieder jaar de 2.000 populairste platen aller tijden, gekozen door de luisteraars.

Woensdagavond vindt in de Heineken Music Hall het concert Helden van de Top 2000 plaats. Hierbij zingen onder anderen Marco Borsato, Jett Rebel, VanVelzen, Claudia de Breij, Frank Boeijen en DI-RECT nummers van hun eigen muzikale helden uit de lijst.

Lees meer over:
Tip de redactie