Dinsdag 16 augustus 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

Rapper Ismo vrijgesproken van belediging

De rechtbank in Breda heeft rapper Ismo dinsdag vrijgesproken van het uiten van ''strafbare beledigingen'' over Joden en homoseksuelen.
Door BuzzE

Ismo werd beschuldigd van belediging van homoseksuelen, door de zin "flikkers geef ik geen hand'' in zijn nummer Eenmans. Hij zei hier zelf over dat hij niet doelde op homo's, maar op mensen die achter je rug om iets doen.

De rechtbank, die ook de verdere tekst van de rap heeft bestudeerd, gaat hierin mee.

Video: Ismo - Eenmans 

Deze inhoud kan helaas niet worden getoondWij hebben geen toestemming voor de benodigde cookies. Aanvaard de cookies om deze inhoud te bekijken.

Joden

De zin "ik haat die fucking Joden nog meer dan de nazi's'' is volgens de rechtbank wel beledigend voor Joodse mensen, maar valt binnen de grenzen van de vrije meningsuiting.

De rechtbank neemt mee dat het eigen aan een rap is dat er grove bewoordingen worden gebruikt en dat er sprake is van overdrijving.

De politie had naar aanleiding van deze rap een aantal aangiftes binnengekregen, waaronder van het Centrum Informatie en Documentatie Israël (CIDI) en een homoseksuele man die zich beledigd voelde door de teksten.

Aanbevolen artikelen