Een nummer van Taylor Swift was de afgelopen dagen door een foutje toch te beluisteren via Spotify. I Knew You Were Trouble, dat Taylor in 2012 uitbracht, dook op als nummer van rockband Lostprophets. 

Spotify heeft het lied maandag weer verwijderd uit zijn muziekcollectie.

Volgens een woordvoerder van Spotify is er 'iets raars' gebeurd. "De track is aangeleverd door een provider", liet ze weten aan The Guardian.

Volgens Spotify was het aan de leverancier om de muziek te controleren en te zorgen dat alle licenties in orde waren. "We nemen de integriteit van onze catalogus erg serieus en verwijderen onmiddellijk content die niet juist gelicenseerd is". 

Beluister I Know You Were Trouble van Taylor Swift:

Taylor Swift - I Knew You Were Trouble
Taylor Swift - I Knew You Were Trouble

Meest gestreamde lied

I Knew You Were Trouble was drie dagen via Spotify te beluisteren. Het nummer werd meteen het meest gestreamde lied van de rockband Lostprophets, die in 2013 uiteenviel nadat frontman Ian Watkins werd aangeklaagd voor kindermisbruik.

Later dat jaar gaf Watkins toe pedofiel te zijn, hij werd veroordeeld tot 35 jaar cel.

Taylor Swift liet vorig jaar al haar nummers van Spotify verwijderen omdat ze de vergoeding die ze krijgt veel te laag vindt. Taylors liedjes werden miljoenen keren beluisterd via de muziekstreamingdienst.