Vrijdag 19 augustus 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

Taylor Swift en Kendrick Lamar grote kanshebbers Grammy's

Taylor Swift (zeven keer) en Kendrick Lamar (elf) behoren tot de grootste kanshebbers voor de Grammy's die in februari 2016 worden uitgereikt.
Door NU.nl

Dat heeft de Recording Academy maandag bekendgemaakt.

Swift maakt onder meer kans op de Grammy's voor Beste nummer (Blank Space), Beste album (1989), en Beste muziekvideo (Bad Blood). Lamar is onder andere genomineerd voor het Beste album (To Pimp A Butterfly), Beste danceopname (met Flying Lotus) en Beste Rap (Alright).

In de categorie Beste plaat zijn ook D'Angelo and the Vanguard (Really Love), Mark Ronson en Bruno Mars (Uptown Funk), Ed Sheeran (Thinking Out Loud) en The Weeknd (Can't Feel My Face) genomineerd.

Ook minder bekende namen als Alabama Shakes (Sound & Color) en Chris Stapleton (Traveller) komen in aanmerking voor een Grammy, in de categorie Beste album. Tijdens de vorige editie werd er in die categorie gewonnen door Beck.

Adele

Adele komt niet in aanmerking voor de nominaties voor de Grammy's, omdat haar meest recente album pas afgelopen november verscheen. Om in aanmerking te komen voor een nominatie dient de artiest een plaat voor 30 september 2015 uitgebracht te hebben.

De Grammy's worden gezien als de belangrijkste muziekprijzen ter wereld. Ze worden op 15 februari 2016 uitgereikt tijdens een ceremonie in Los Angeles.


Lees meer over:
Taylor SwiftKendrick Lamar

Aanbevolen artikelen