Tijdens het concert van U2 zondagavond in Parijs gaf de band volop aandacht aan de slachtoffers van de aanslag enkele weken eerder.

"Vive La France! Als je van vrijheid houdt, is Parijs je thuisstad", zei Bono volgens Variety vanaf het podium tijdens het eerste grote concert in Parijs sinds de aanslagen vorige maand.

Op grote schermen werden de namen van de slachtoffers geprojecteerd. Er waren ook foto's te zien van slachtoffers van andere gewelddadige aanvallen door de jaren heen.

Video: Bono spreekt over aanslagen tijdens concert

Concert U2 in Parijs in teken van slachtoffers
Concert U2 in Parijs in teken van slachtoffers

Verwerken

Bono sprak zijn hoop uit dat zijn muziek kan helpen bij het verwerken van het verdriet. "Verdriet is als een wond die nooit dicht gaat, dat voel ik nog steeds. Ik was veertien toen mijn moeder me verliet. Toen vond ik deze drie mannen. Rock 'n roll heeft me gered, deze mannen hebben me gered, jullie hebben me gered", sprak hij tussen de nummers door.

"We kunnen jullie niet redden, maar wel dienen. Wij zijn jullie dienaars vanavond", aldus de zanger.

Eagles of Death Metal

Volgens sommigen zou de Amerikaanse groep Eagles of Death Metal samen met de Ierse band optreden, maar U2 maakte voor het concert bekend dat dit niet het geval was.

Eagles of Death Metal trad op 13 november op in het Bataclan-theater toen dat door terroristen werd aangevallen.