Donderdag 11 augustus 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
K Choice in Paradiso

Overzicht: De leukste concerten van deze week

In het clubcircuit is deze week weer veel te beleven op muziekgebied. Zo staat K’s Choice op verschillende podia in Nederland, komen Faithless en Florence + The Machine naar Ziggo Dome en Jose Gonzalez naar TivoliVredenburg.

Meer deze week: The Wailers, The Indien, Amatorski, La Pegatina, Soilwork en Django Django.

In samenwerking met Podiuminfo presenteert NU.nl wekelijks een overzicht van de om en nabij tien leukste concerten van de week. Hieronder zetten we ze voor je op een rijtje.

K’s Choice
6 december, Effenaar, Eindhoven
7 december, Rotterdamse Schouwburg, Rotterdam
8 december, De Oosterpoort, Groningen
9 december, Paradiso, Amsterdam
10 december, Doornroosje, Nijmegen

De Vlaamse band K’s Choice staat deze week in de Nederlandse clubs, van Eindhoven tot Groningen en Nijmegen. In april verschijnt het nieuwe studioalbum van de Belgen en komende week staat ze met voorprogramma Helsinki op de planken. De band heeft beloofd klassieker Not An Addict niet over te slaan. 

Faithless
13 december, Ziggo Dome, Amsterdam

Deze housepioniers rondom frontman Rollo Armstrong gaan al heel wat jaren mee en zijn dan ook uitgegroeid tot publiekslievelingen. In juli stond Faithless nog in een uitverkocht Klokgebouw, deze week is de Ziggo Dome aan de beurt. Van Insomnia tot We Come 1 en God is a DJ er zullen weer heel wat zieltjes gewonnen worden.

Amatorski

11 december, Inforversum, Groningen
12 december, Burgerweeshuis, Deventer
13 december, Patronaat, Haarlem

Nog een paar Belgen in de lijst deze week, want de sfeervolle indiepop van Amatorski is zeker een bezoek aan een poppodium waard. De band valt in het straatje van acts als Efterklang, Sigur Ros en Boards of Canada. Fijne zweverige beats met verhalende teksten.

The Wailers

7 december, TivoliVredenburg, Utrecht
8 december, Mezz, Breda
9 december, Burgerweeshuis, Deventer
10 december, Iduna, Drachten

De gedachte aan Bob Marley wordt nog elke avond tot leven gebracht wanneer de oude begeleidingsband op het podium staat. The Wailers brengen een portie reggae zoals het moet: sfeervol en heupwiegend. Op deze tour spelen ze Marley-klassieker Legend integraal. 

Florence + The Machine

10 december, Ziggo Dome, Amsterdam

De Britse band rondom excentrieke frontvrouw Florence Welch is gewild. De kaarten voor de shows in het Antwerpse Sportpaleis en Ziggo Dome werden snel verkocht en in 2016 zijn Rock Werchter en vele andere festivals aan de beurt. Eerst treden ze op in Amsterdam.

The Indien

9 december, Paradiso, Amsterdam
10 december, Hedon, Zwolle
11 december, Song van het Jaar 3voor12, TivoliVredenburg, Utrecht
12 december, Merleyn, Nijmegen
17 december, Neushoorn, Leeuwarden
27 december, Paard van Troje, Den Haag

The Indien klinkt melodieus, soms psychedelisch maar altijd goed. Met helden als Fleetwood Mac, Tame Impala en The Black Keys verovert de band rond zangeres Rianne Walther in rap tempo Nederland. Afgelopen jaar al te zien op Lowlands, de Beschaving, Paaspop en Motel Mozaique en nu in een flink aantal poppodia.

Jose Gonzalez
10 december, TivoliVredenburg, Utrecht

Met de naam Jose Gonzalez verwacht je niet per se een Zweedse singer-songwriter. Na het nummer Heartbeats uit een reclame van Sony weet het Nederlandse publiek precies wat te verwachten van de zanger: een prachtige breekbare stem die eigenlijk alleen een gitaar nodig heeft. 

La Pegatina

10 december, Melkweg, Amsterdam
11 december, Grenswerk, Venlo
13 december, Effenaar, Eindhoven
17 december, Hedon, Zwolle
18 december, Paard van Troje, Den Haag
19 december, Vera, Groningen

Als je heimee naar de zomer hebt, doe je er goed aan een show van La Pegatina mee te pakken. De Spanjaarden maken feestelijke combinatie van ska, rumba catalana en cumbia. Voor fans van Mano Negra, Bongo Botrako en Che Sudaka.

Django Django

12 december, Melkweg, Amsterdam

Django Django is een Engelse popband waarin de mannen elkaar al sinds hun tijd op de Kunstacademie kennen. Ze maken een catchy mix van gitaarpop, folk en elektronica. Afgelopen jaar was de band goed genoeg voor Lowlands en Pukkelpop.

Soilwork

10 december, 013, Tilburg
11 december, Biebob, Vosselaar

Liefhebbers van het hardere gitaarwerk doen er goed aan Soilwork te gaan checken. De Zweedse metalveteranen weet als geen ander deathmetal te combineren met catchy refreinenen en epische gitaarsolo’s. Ook voorprogramma Hatesphere is een gevestigde naam in de metalscene.

Dit is maar een (zeer) kleine selectie van het concertaanbod in Nederland. Voor een volledig overzicht kun je terecht bij de concertagenda van Podiuminfo.

Aanbevolen artikelen